Droždí patří mezi potraviny s vysokou výživnou hodnotou, neboť dokáže lidskému tělu dodat velké množství látek důležitých pro jeho správné fungování. Chuť klasického droždí bohužel není příliš oblíbená.
Můžu jíst syrové droždí? To je otázka, kterou si mnozí z nás pokládáme, při pohledu na něco tak nevábného, jako pekařské droždí. Pekařské droždí je tvořeno živými mikroorganismy, tak malinkými, že si jich dlouho nikdo nevšiml. Egypťané tvrdili, že aktivit
projít na článekMelasa je zbytek po vycukernění cukrové řepy či cukrové třtiny. Používá se v likérnictví, na výrobu lihu, kyseliny citronové, droždí, k dalšímu vycukernění nebo na zkrmení, ale také jako zdroj uhlíku v pěstebních prostředích. Obsahuje asi 50 % cukru, kter
projít na článekHledáte recept na pravé makové buchty, které dělávaly babičky? Láďa takový našel. Věřte, že jiné buchty si ke kávě již nebudete chtít dělat. Ingredience: ½ kg polohrubé mouky 100 g cukru Půlka kostky droždí Tuk na pečení (třetina kostky) Ztužený pokrmový
projít na článekŠťavnaté a zdravé plody z vlastní zahrádky, to je to, oč tu běží. K tomu, abychom sklízeli bohatou úrodu, je hnojení nezbytné. Ale jde to i bez chemie! Pokud nejste příznivcem chemického hnojení, nabízíme vám osvědčené návody na výrobu domácího hnojiva. Z
projít na článek16. říjen je každoročně mezinárodním svátkem pekařů – Světový den chleba. Pekaři i cukráři po celém světě pořádají workshopy, přednášky, šíří osvětu. Proč a kdy tento významný den vznikl? Čtěte dál. Po II. světové měli lidé hlad. Budiž chléb Po
projít na článek