Historie sušeného hovězího masa

Dějiny sušeného hovězího masa začínají tím, jak se sušené maso původně vyrábělo. Jerky byla forma tepelné konzervace, která původně vznikla proto, aby se čerstvě ulovené maso po dlouhou dobu nekazilo. Název jerky ve skutečnosti pochází z názvu jihoamerického domorodého kmene, který tento proces označoval už v dobách říše Inků. Původní tvůrci sušeného masa konzervovali maso podle receptu zvaného charki již v roce 1550. Původní název pro Jerky ve skutečnosti znamená doslova spálit maso a tento proces byl poprvé použit na maso alpak a lam. Zatímco první postupy výroby sušeného masa zahrnovaly krájení kusů masa, jeho tlučení na tenké proužky, obalování v soli, sušení na slunci nebo uzení nad ohněm, proces se díky některým z největších světových výrobců sušeného masa výrazně zdokonalil. Jerky má svůj prastarý původ v Jižní Americe a bylo jednou ze základních vysokoproteinových pochutin průkopníků a kovbojů. Také severoameričtí indiáni kmene Cree se zasloužili o vytvoření svačiny podobné sušenému masu ze směsi bílkovin a tuků z losů, jelenů a bizonů. V raných dobách Ameriky i mimo ni bylo Jerky spolehlivým způsobem, jak uchovat maso a snadno ho skladovat na cesty, a také zdravým způsobem přípravy masa. Ačkoli si mnoho lidí myslí, že Jerky může být nezdravé jídlo, sušené hovězí maso a sušené maso obecně je ve skutečnosti docela zdravá svačina. Jerky obsahuje obrovské množství bílkovin, minimum sacharidů a má nízký obsah kalorií a tuku. Také z něj nevzniká příliš mnoho nepořádku a je ideální na cesty do školy, na kempování i do práce. Hovězí sušené maso se v posledním desetiletí vyvinulo také jako zdravější svačina, protože před rokem 2010 mnoho velkých společností vyrábějících sušené hovězí maso přidávalo dusičnany sodíku a dusitany, aby získaly extra dlouhou trvanlivost svých výrobků. Postupem času se zákazníci začali více zajímat o složení a dnes mnoho lidí velmi pečlivě čte etikety, aby zjistili, co konzumují. Jerky je dnes známé nejen jako zdravá svačina, ale také jako skvělá svačina s vysokým obsahem bílkovin. Vyrábíme gurmánské sušené maso, které se dodává v obrovské škále příchutí a stylů. Představuje vysoký obsah cukru v sušeném hovězím mase problém? No, tento problém je problémem u mnoha značek jerky, ale nemusí tomu tak být. Najdete spoustu chutných sušených výrobků s nízkým obsahem cukru a soli : Hovězí Jerky s nízkým obsahem soli

projít na článek

Nizky roštenec | Striploin

Nejlepší část hovězího masa, které se v ČR používá, je roštěná. Tu najdeme na hřbetu zvířete, kde maso získává skvělé mramorování. Díky tomu patří mezi nejcennější kousky masa.

projít na článek

Buřty na černém pivu

Buřt, spisovně vuřt, je druh uzeniny připravované z jemně kutrované směsi vepřového a hovězího masa s vložkou z uzeného špeku. Pravý vuřt by se měl podle původní receptury skládat z 50 % hovězího zadního masa z mladých kusů, z 20 % vepřového výřezu bez ků

projít na článek

Aktuální informace k provozu, výrobě a prodeji biopotravin na Biofarmě Sasov

Dopady růstu nákladů na chov zvířat a výrobu bio vepřového a hovězího masa, masných výrobků a uzenin. Úprava cen a také zvýhodněná rodinná balení vepřového masa a Masopustní akce na vepřové půlky.

projít na článek

Hovězí steak

Základem úspěchu je kvalitní a dobře vyzrálé maso. Jak uvádí Wikipedie, steak je plátek masa ukrojený přes vlákna z většího kusu masa, obvykle hovězího nebo obecně červeného. Steaky se zpravidla upravují grilováním nebo pečením na pánvi. Jsou velmi rozšíř

projít na článek

Hovězí guláš z kližky

Správně udělaný guláš je gurmánským požitkem. Kolik masa, tolik cibule, říká jedno pravidlo. Ano, guláš je poté přirozeně zahuštěný právě tou rozvařenou cibulí a má také příjemnou nasládlou chuť. Druhou ingrediencí je nakrájené kvalitní maso, hovězí je ne

projít na článek