Hořčicovo-medová kuřecí prsa spečenou zeleninou

Sehnat opravdu dobré a kvalitní drůbeží maso nemusí být v dnešní době až tak snadné. Od té doby, co ho jíme všichni tři, si hodně vybírám, co a kde koupím. Už se mi v minulosti párkrát stalo, že jsem si domů přinesla něco, co po otevření zrovna moc dobře nevonělo, popř. z toho vyteklo při přípravě plno tekutiny. Naštěstí jednou z výhod mateřské dovolené je to, že máte spoustu času na procházky městem, obhlížení řeznictví a samozřejmě sbírání referencí od jiných maminek. Jelikož je v našem městě opravdu dobrá prodejna s drůbežím masem, objevuje se v našem jídelníčku dosti často a příkladem je následující recept. Ingredience 2 kuřecí prsa marináda: 1 vrchovatá lžíce dijonské hořčice 1 lžíce olivového oleje 1 lžíce medu 2 stroužky česneku pepř, sůl olej zelenina (brambory, mrkev, řapíkatý celer, cibule) olivový olej, sůl Postup Nejprve si naložíme maso. Připravíme si marinádu z hořčice, medu, oleje, prolisovaných stroužků česneku, pepře a soli. Kuřecí prsa lehce naklepeme a obalíme v marinádě. Necháme aspoň půl hodinky odpočinout. Omyjeme zeleninu, mrkev oškrábeme a vše nakrájíme. Brambory na osminky, cibuli na měsíčky a zbytek na poloviny. Brambory opravdu není nutné předvářet. Vložíme na plech s pečícím papírem a přilijeme olivový olej. Osolíme a vše pořádně promícháme. Pečeme v troubě vyhřáté na 220°C cca 30 minut. V půlce pečení zeleninu promícháme. Naložené maso orestujeme na pánvičce na oleji z obou dvou stran. Pokud máte maso vyšší jako já, na závěr restováni přikryjeme na cca 2 minutky pokličkou. Tip Jídlo můžeme doplnit jogurtovým dipem. Pro jeho přípravu použijeme jogurt, který není příliš řídký. Já mám dobré zkušenosti se selským jogurtem, který osolím, opepřím, přidám nasekané čerstvé bylinky a prolisovaný česnek dle chuti. Článek Hořčicovo-medová kuřecí prsa s pečenou zeleninou se nejdříve objevil na Mezi hrnci.

projít na článek

KUŘE Z FARMY, medvědí česnek, chřest, brambory, teplá citronová majonéza : Petr Fučík

(4 porce) Pyré z medvědího česneku 200 g medvědího česneku 50 g másla sůl muškátový oříšek Medvědí česnek spařte ve vroucí osolené vodě a okamžitě zchlaďte. Dejte do thermomixu, přidejte nakrájené máslo a rozmixujte. Podle potřeby zřeďte trochou vod

projít na článek

Plněná kuřecí prsa veslanině srozmarýnovou kaší

Při vaření se potřebuji plně soustředit a mám ráda to ticho kolem, kdy se můžu věnovat pouze přípravě jídla. Co opravdu nesnáším je, když mi někdo stojí za zády, sleduje každý můj pohyb a ideálně to pak ještě doplňuje užitečnými radami. Můj manžel už mě n

projít na článek

Jídelníček 4.3. 8.3.

PONDĚLÍ 4.3.: polévka: Zeleninová s knedlíčky se špenátem a sýrem (1, 3, 7, 9, 12) hlavní jídlo: Pikantní fazole, chléb, čaj sladký polibek, ovocná šťáva, Carotelka mrkev/ananas, voda (1, 7) ÚTERÝ 5.3.: polévka: Norská rybí (4, 7, 9) hla

projít na článek

Těstoviny skari omáčkou, mrkví akuřecím masem

Mám tu pro vás po několika dnech další recept, a i když se jedná o těstoviny, díky smetaně a kuřecímu masu určitě zasytí. Je to jedno z nejoblíbenějších jídel mého manžela a já se přiznám, že ho díky jeho jednoduchosti taky zbožňuju. Popravdě si ani nepam

projít na článek

29.1.2024

29.1.2024 Denní nabídka Polévka Hovězí vývar s masem a nudlemi 45Kč Va

projít na článek