Při vaření se potřebuji plně soustředit a mám ráda to ticho kolem, kdy se můžu věnovat pouze přípravě jídla. Co opravdu nesnáším je, když mi někdo stojí za zády, sleduje každý můj pohyb a ideálně to pak ještě doplňuje užitečnými radami. Můj manžel už mě naštěstí zná natolik, že raději do kuchyňské zóny v době přípravy oběda ani nevstupuje. Bohužel vysvětlit toto mému malému synovi je pro mě nadlidský úkol. Komentářů se sice od něj ještě naštěstí nedočkám, ale od nohou se mi nehne a zkuste si krájet, vytahovat nádobí, vařit, péct, smažit, když se vám pod nimi neustále někdo motá a v tom horším případě se za ně rovnou i drží. A právě proto se vždy těším na přípravu víkendového oběda, kdy oba mí chlapi zmizí na procházku do parku a já se můžu v klidu věnovat tomu, co mě baví, a to jídlu. Kuřecí prsa jsou vděčným jídlem, které lze připravovat na několik způsobů. Ať už krájené na kousky s omáčkou a těstovinami, tradiční řízky s bramborem a okurkovým salátem, na přírodno s rýží a žampiony, či právě plněné. I zde si člověk může pohrát se svou fantazií a plnit vším, co lednice nabízí, od rajčat, šunky až po různé druhy sýra. Já zvolila variantu s mozzarellou a listovým špenátem. Ingredience Plněná kuřecí prsa 2 kuřecí prsa mozzarella listový špenát 4 plátky slaniny drcený pepř, sůl Olej Rozmarýnová kaše 300 g brambor 50 ml mléka 50 ml smetany ke šlehání 1 lžíce másla 1/2 lžičky drceného rozmarýnu Postup Kuřecí prsa osolíme, opepříme a lehce pomažeme olejem. Uprostřed je nařízneme a do vzniklé kapsy vložíme listový špenát a na plátky nakrájenou mozzarellu. Na 2 kuřecí prsa stačí půlka běžně prodávané mozzarelly. Neměla jsem po ruce čerstvý listový špenát, a tak jsem použila mražený. Stačila mi jedna menší kostička, kterou jsem nechala dopředu volně rozmrazit. Pokud byste použili čerstvý špenát, vemte hrst špenátových listů a spařte je vroucí vodou. Následně naplněná prsa obalíme plátky anglické slaniny a pomocí párátek kapsy uzavřeme, zároveň tím přichytíme i slaninu. Vložíme do zapékací mísy vymazané olejem a dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme cca 30-40 minut, záleží na velikosti kuřecích prsou. Během toho, co se nám kuře peče v troubě, připravíme si rozmarýnovou bramborovou kaši. Požadované množství brambor oloupeme, uvaříme v osolené vodě doměkka a poté vodu slijeme. Na menší pánvičce rozehřejeme lžíci másla a přidáme necelou půl lžičku drceného rozmarýnu, který se nám tím krásně rozvoní. Dáváme však pozor, aby se nám máslo nepřichytilo. Rozmarýn můžeme použít sušený i čerstvý, záleží, co je zrovna po ruce. Ochucené máslo přilejeme k bramborám a přidáme smetanu, mléko a sůl. Vše krátce vyšleháme, až nám vznikne bramborová kaše. Plněná kuřecí prsa servírujeme politá výpekem, který nám vznikl během jejich pečení, a podáváme s rozmarýnovou bramborovou kaší. Článek Plněná kuřecí prsa ve slanině s rozmarýnovou kaší se nejdříve objevil na Mezi hrnci.
(4 porce) Pyré z medvědího česneku 200 g medvědího česneku 50 g másla sůl muškátový oříšek Medvědí česnek spařte ve vroucí osolené vodě a okamžitě zchlaďte. Dejte do thermomixu, přidejte nakrájené máslo a rozmixujte. Podle potřeby zřeďte trochou vod
projít na článekSehnat opravdu dobré a kvalitní drůbeží maso nemusí být v dnešní době až tak snadné. Od té doby, co ho jíme všichni tři, si hodně vybírám, co a kde koupím. Už se mi v minulosti párkrát stalo, že jsem si domů přinesla něco, co po otevření zrovna moc dobře
Mám tu pro vás po několika dnech další recept, a i když se jedná o těstoviny, díky smetaně a kuřecímu masu určitě zasytí. Je to jedno z nejoblíbenějších jídel mého manžela a já se přiznám, že ho díky jeho jednoduchosti taky zbožňuju. Popravdě si ani nepam
Plněná zelenina je velmi vděčné jídlo a po receptu na plněné cukety se dostaly na řadu zapečené papriky. Je to jeden ze způsobu, jak do dětí dostat o něco víc zeleniny u nás papriky prostě jedou. Při přípravě můžete použít i sladší červené papriky popř.
Přinášíme vám originální recept na řízky, které nejsou obalené klasicky v trojobalu, ale ve fantastickém hořčicovém těstíčku. Tato verze řízků přináší do tradičního pokrmu novou chuť a rozmanitost, a stává se momentálně favoritem v mnoha domácnostech. Hoř
projít na článek