Plněná kuřecí prsa veslanině srozmarýnovou kaší

Při vaření se potřebuji plně soustředit a mám ráda to ticho kolem, kdy se můžu věnovat pouze přípravě jídla. Co opravdu nesnáším je, když mi někdo stojí za zády, sleduje každý můj pohyb a ideálně to pak ještě doplňuje užitečnými radami. Můj manžel už mě naštěstí zná natolik, že raději do kuchyňské zóny v době přípravy oběda ani nevstupuje. Bohužel vysvětlit toto mému malému synovi je pro mě nadlidský úkol. Komentářů se sice od něj ještě naštěstí nedočkám, ale od nohou se mi nehne a zkuste si krájet, vytahovat nádobí, vařit, péct, smažit, když se vám pod nimi neustále někdo motá a v tom horším případě se za ně rovnou i drží. A právě proto se vždy těším na přípravu víkendového oběda, kdy oba mí chlapi zmizí na procházku do parku a já se můžu v klidu věnovat tomu, co mě baví, a to jídlu. Kuřecí prsa jsou vděčným jídlem, které lze připravovat na několik způsobů. Ať už krájené na kousky s omáčkou a těstovinami, tradiční řízky s bramborem a okurkovým salátem, na přírodno s rýží a žampiony, či právě plněné. I zde si člověk může pohrát se svou fantazií a plnit vším, co lednice nabízí, od rajčat, šunky až po různé druhy sýra. Já zvolila variantu s mozzarellou a listovým špenátem. Ingredience Plněná kuřecí prsa 2 kuřecí prsa mozzarella listový špenát 4 plátky slaniny drcený pepř, sůl Olej Rozmarýnová kaše 300 g brambor 50 ml mléka 50 ml smetany ke šlehání 1 lžíce másla 1/2 lžičky drceného rozmarýnu Postup Kuřecí prsa osolíme, opepříme a lehce pomažeme olejem. Uprostřed je nařízneme a do vzniklé kapsy vložíme listový špenát a na plátky nakrájenou mozzarellu. Na 2 kuřecí prsa stačí půlka běžně prodávané mozzarelly. Neměla jsem po ruce čerstvý listový špenát, a tak jsem použila mražený. Stačila mi jedna menší kostička, kterou jsem nechala dopředu volně rozmrazit. Pokud byste použili čerstvý špenát, vemte hrst špenátových listů a spařte je vroucí vodou. Následně naplněná prsa obalíme plátky anglické slaniny a pomocí párátek kapsy uzavřeme, zároveň tím přichytíme i slaninu. Vložíme do zapékací mísy vymazané olejem a dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme cca 30-40 minut, záleží na velikosti kuřecích prsou. Během toho, co se nám kuře peče v troubě, připravíme si rozmarýnovou bramborovou kaši. Požadované množství brambor oloupeme, uvaříme v osolené vodě doměkka a poté vodu slijeme. Na menší pánvičce rozehřejeme lžíci másla a přidáme necelou půl lžičku drceného rozmarýnu, který se nám tím krásně rozvoní. Dáváme však pozor, aby se nám máslo nepřichytilo. Rozmarýn můžeme použít sušený i čerstvý, záleží, co je zrovna po ruce. Ochucené máslo přilejeme k bramborám a přidáme smetanu, mléko a sůl. Vše krátce vyšleháme, až nám vznikne bramborová kaše. Plněná kuřecí prsa servírujeme politá výpekem, který nám vznikl během jejich pečení, a podáváme s rozmarýnovou bramborovou kaší. Článek Plněná kuřecí prsa ve slanině s rozmarýnovou kaší se nejdříve objevil na Mezi hrnci.

projít na článek

KUŘE Z FARMY, medvědí česnek, chřest, brambory, teplá citronová majonéza : Petr Fučík

(4 porce) Pyré z medvědího česneku 200 g medvědího česneku 50 g másla sůl muškátový oříšek Medvědí česnek spařte ve vroucí osolené vodě a okamžitě zchlaďte. Dejte do thermomixu, přidejte nakrájené máslo a rozmixujte. Podle potřeby zřeďte trochou vod

projít na článek

Hořčicovo-medová kuřecí prsa spečenou zeleninou

Sehnat opravdu dobré a kvalitní drůbeží maso nemusí být v dnešní době až tak snadné. Od té doby, co ho jíme všichni tři, si hodně vybírám, co a kde koupím. Už se mi v minulosti párkrát stalo, že jsem si domů přinesla něco, co po otevření zrovna moc dobře

projít na článek

Těstoviny skari omáčkou, mrkví akuřecím masem

Mám tu pro vás po několika dnech další recept, a i když se jedná o těstoviny, díky smetaně a kuřecímu masu určitě zasytí. Je to jedno z nejoblíbenějších jídel mého manžela a já se přiznám, že ho díky jeho jednoduchosti taky zbožňuju. Popravdě si ani nepam

projít na článek

Zapečené papriky

Plněná zelenina je velmi vděčné jídlo a po receptu na plněné cukety se dostaly na řadu zapečené papriky. Je to jeden ze způsobu, jak do dětí dostat o něco víc zeleniny u nás papriky prostě jedou. Při přípravě můžete použít i sladší červené papriky popř.

projít na článek

Řízky trochu jinak: Místo trojobalu vyzkoušejte fantastické hořčicové těstíčko

Přinášíme vám originální recept na řízky, které nejsou obalené klasicky v trojobalu, ale ve fantastickém hořčicovém těstíčku. Tato verze řízků přináší do tradičního pokrmu novou chuť a rozmanitost, a stává se momentálně favoritem v mnoha domácnostech. Hoř

projít na článek