Jachtaři bojují o Rio

Na Mallorce se jede poslední možná jachtařská kvalifikace na olympiádu do Ria. A Češi zde mají hned trojnásobnou naději.

projít na článek

Dvě české juniorky bojují v Ománu o medaile

V Ománu v Al Mussanah se od pondělí 13. prosince jede juniorské mistrovství světa World Sailing. Mladí jachtaři ze 60 zemí závodí ve třídách ILCA 6 chlapci a dívky, 29er chlapci a dívky, 420 chlapci+mix a dívky, Techno 293 chlapci a dívky, Formula Kite ch

projít na článek

O jachtaři roku rozhodla olympiáda

Jachtařem, přesněji jachtařkou roku 2016 se stala zkušená závodnice Veronika Kozelská Fenclová. Výsledky tradiční ankety Českého svazu jachtingu opanovala už pošesté. Jachtařka, která závodí za Jacht Club Praha 12, získala celkem 51 hlasů. Hlasující tak o

projít na článek

Čeští jachtaři na ME nezklamali - V. Teplý vyhrál rozjížďku!

V týdnu od 29. února do 4. března se na ostrově Gran Canaria konalo mistrovství Evropy lodních tříd Laser Standard a Laser Radial.

projít na článek

Mladí jachtaři mistry a vicemistry Evropy

České posádky dominovaly mistrovství Evropy v jachtingu v lodní třídě RS Feva – mládež do 18 let, které probíhalo ve Švýcarsku, ve Versoix na Ženevském jezeře od 3. do 5. června.

projít na článek

OH v Riu jsou minulostí, je čas hodnocení

Olympijské hry v Riu končí a skončila také olympijská regata, jíž se účastnili i tři čeští jachtaři. Do medailové rozjížďky se nikomu z nich postoupit nepodařilo, avšak dvanácté místo Veroniky Kozelské Fenclové je skvělý výsledek.

projít na článek