O jachtaři roku rozhodla olympiáda

Jachtařem, přesněji jachtařkou roku 2016 se stala zkušená závodnice Veronika Kozelská Fenclová. Výsledky tradiční ankety Českého svazu jachtingu opanovala už pošesté. Jachtařka, která závodí za Jacht Club Praha 12, získala celkem 51 hlasů. Hlasující tak ocenili zejména dvanácté místo v lodní třídě Laser Radial na olympijské regatě na OH v brazilském Riu de Janeiro, kde si vedla nejlépe z českých jachtařů. Ani jeden ze dvou dalších účastníků olympiády z řad jachtařů – ani Karel Lavický, ani Viktor Teplý – v Jachtaři roku nebodovali.

projít na článek

Školní olympiáda vanglickém jazyce

Dne 1.2.2024 se na naší škole uskutečnila školní olympiáda v anglickém jazyce. Zúčastnili se jí žáci z 2.stupně, kteří byli rozděleni do 2 kategorií: 6.-7.ročník a 8.-9.ročník. Na obě kategorie čekal poslech s porozuměním, popis obrázku a mluvení k vybran

projít na článek

Jachtaři bojují o Rio

Na Mallorce se jede poslední možná jachtařská kvalifikace na olympiádu do Ria. A Češi zde mají hned trojnásobnou naději.

projít na článek

Čeští jachtaři na ME nezklamali - V. Teplý vyhrál rozjížďku!

V týdnu od 29. února do 4. března se na ostrově Gran Canaria konalo mistrovství Evropy lodních tříd Laser Standard a Laser Radial.

projít na článek

Mladí jachtaři mistry a vicemistry Evropy

České posádky dominovaly mistrovství Evropy v jachtingu v lodní třídě RS Feva – mládež do 18 let, které probíhalo ve Švýcarsku, ve Versoix na Ženevském jezeře od 3. do 5. června.

projít na článek

Triatlonistka Vodičková dražila pro nadaci

Česká triatlonová reprezentantka Radka Vodičková prožila úspěšnou sezonu, jejíž vrcholem byla olympiáda v Londýně a skvělé 20. místo. V závěru roku pak zářila v Asii a kromě náročných závodů se připojila i k několika charitativním akcím. Na jedné z nich v

projít na článek