Loupání vajec natvrdo je často oříšek. Skořápka všude praská a za chvíli je rozlámaná na sto kousků, ale to je ještě dobré. Mnohem horší je loupat čerstvé vajíčko – u něj skořápka drží jako přibitá, a když začnete skořápku loupat, tak i s obsahem bílku. No a co potom křepelčí vajíčka, ty jsou jako pingpongový míček, ne a ne se dostat na obsah pod skořápkou. Jak tedy co nejlépe oloupat vajíčko? Dočtete se dále…
Vejce natvrdo se podávají samostatně nebo mohou být součástí dalších pokrmů.
projít na článekJakmile zůstane ptačí hnízdo v koruně stromu bez maminky, nic nebrání hadovi, aby spořádal všechna nevylíhnutá vejce.
projít na článekNejvíce vařených vajec se v domácnostech objeví během velikonočních svátků. Existuje mnoho receptů, jak vejce zužitkovat. Tradiční je samozřejmě vajíčková pomazánka, ale vejce se dají použít také jako příloha k omáčce, například ke koprové.
projít na článekVejce jsou kvalitním zdrojem bílkovin, které jsou základní stavební jednotkou našeho těla. Abych si zajistili jejich dostatečný příjem, konzumujeme maso, ořechy nebo vejce. Tušíte, co se stane s naším tělem, pokud budeme každý den konzumovat 5 vajec?
projít na článekUtřeme pěnu z vejce, žloutků a zázvoru. Postupně opatrně vmícháváme mouku. Vyválíme těsto na tenký plát a s pomocí vykrajovaček připravíme nejrůznější tvary. Zázvorky pokládáme na vymazaný plech a dáme je do chladu odpočinout do dalšího dne. Předehřejeme