Vejce natvrdo

Vejce natvrdo se podávají samostatně nebo mohou být součástí dalších pokrmů.

projít na článek

Zeleninový salát s tuňákem a vajíčkem

Salát ze zeleniny, tuňáka a vařeného vejce je lehké a zároveň syté jídlo, které je ideální do teplejších dnů. Zeleninu si můžete namíchat podle svého gusta (např. ředkvičky, cuketa, paprika, mrkev, fenykl, baby špenát, rukola, polníček…) ale já se v tomto

projít na článek

Jak oloupat vejce

Loupání vajec natvrdo je často oříšek. Skořápka všude praská a za chvíli je rozlámaná na sto kousků, ale to je ještě dobré. Mnohem horší je loupat čerstvé vajíčko – u něj skořápka drží jako přibitá, a když začnete skořápku loupat, tak i s obsahem bílku. N

projít na článek

Salát s uzenou panenkou

1 ledový salát, 6–8 menších rajčat, 1 červená paprika, hrst najemno nasekaných kaparů, 3 vejce uvařená natvrdo, 250 g uzené panenky Zálivka: 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce tekutého medu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce balzamikového octa, sůl, pepř,

projít na článek

Sledujte v časosběru, jak do sebe had nasouká 4 ptačí vejce!

Jakmile zůstane ptačí hnízdo v koruně stromu bez maminky, nic nebrání hadovi, aby spořádal všechna nevylíhnutá vejce.

projít na článek

Recepty z vařených vajec

Nejvíce vařených vajec se v domácnostech objeví během velikonočních svátků. Existuje mnoho receptů, jak vejce zužitkovat. Tradiční je samozřejmě vajíčková pomazánka, ale vejce se dají použít také jako příloha k omáčce, například ke koprové.

projít na článek