Kateřina Švíková postupuje ze šestého místa do finálových jízd

Finále třídy iQFoil se jede v pátek na okruhu Marseille před pláží zaplněnou diváky! Je fantastické, že česká závodnice bude jednou z aktérek. Po Lence Šmídové a Veronice Fenclové Kozelské je Kateřina Švíková třetí ženou v českém jachtingu, která již určitě získá na olympijských hrách umístění v první desítce, a navíc může bojovat o medaile. J

projít na článek

Windsurfařka šestá, skiff jedenáctý v polovině závodu

posádka 49eruFX Zosia Burska a Sára Tkadlecová stále drží 11. příčku jen o kousek za první desítkou, která postupuje do finálové jízdy. Kateřina Švíková ve třídě iQFoil zajela včera skvěle – dvě osmá místa a je průběžně šestá. Vítr by měl být dnes přízniv

projít na článek

Windsurfařka Švíková v TOP10 v olympijské regatě

Windsurfařka Kačka Švíková vybojovala na olympijských hrách parádní 9. místo! Je to teprve páté umístění v první desítce v historii celého českého i československého jachtingu!

projít na článek

Jachtařky dnes vstoupí do soutěže

Zatímco windsurfařka Kateřina Švíková si naordinovala na poslední den před závodem odpočinek, posádka 49eruFX Zosia Burska a Sára Tkadlecová dopoledne absolvovaly poslední trénink a pak šly také relaxovat.

projít na článek

Jak vypadá současný olympijský windsurfing?

Ještě v Tokiu v roce 2021 windsurfaři závodili na zastaralé třídě RS:X. Od této olympiády došlo k zásadní změně. Třída iQFoil je moderní a kopíruje poslední trendy současného jachtingu. Je skvělé, že se v ní na olympiádě představí i Kateřina Švíková.

projít na článek

Česká vlajka bude vlát na olympijské jachtařské regatě!

Kateřina Švíková vítězstvím v posledních dvou rozjížďkách potvrdila své celkové první místo, a to znamená, že v závodě ať dopadnou zítřejší finálové jízdy jakkoli, nebude hůř něž třetí. Vybojovala tak pro Česko místo na olympiádě.

projít na článek