Kukuřici u nás doma milujeme na jakýkoliv způsob, ať už vařenou, pečenou nebo grilovanou. S bylinkami, či jen s máslem a solí. Rychlá večeře nebo jako příloha víkendového oběda. Každý způsob její přípravy má něco do sebe a pokaždé je tím pádem trochu jiná. Kuřecí maso se ke kukuřici skvěle hodí a můžete vyzkoušet nejen stehna, ale i např. křídla. Stejně jako přílohou nemusí byt pouze vařené brambory, ale např. americké či hranolky. Záleží jen a jen na vás. Ingredience 4 kuřecí horní stehna marináda 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce tekutého medu 4 stroužky česneku trocha chilli papriček trocha worchestru pepř, sůl 2 klasy kukuřice rajčatová salsa 4 větší rajčata 1 stroužek česneku 1 střední cibule 1 lžíce oleje pepř, sůl čerstvá bazalka trocha chilli papriček (nemusí být) Postup Z výše uvedených surovin si připravíme marinádu a obalíme v ní kuřecí horní stehna. Pečeme odkryté v troubě při 200 °C cca 40 minut. Během pečení potíráme kuřecí marinádou, která stéká do pekáčku, a můžeme také stehna obrátit. Kukuřici dáme do osolené vody a vaříme 15 minut. Poté nakrájíme (nalámeme) na kousky, které vložíme do trouby ke kuřecím stehnům na posledních 5-10 minut. Na každý kousek kukuřice dáme trochu másla. Rajčatová salsa Připravíme si rajčatovou salsu. Slupku rajčat nakrojíme do křížku a spaříme horkou vodou, poté zchladíme a sloupneme slupku. Rajčata nakrájíme nadrobno. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na lžíci olivového oleje. Přidáme nakrájená rajčata, prolisovaný česnek a případně i nakrájené chilli papričky. Osolíme, opepříme a chvíli povaříme. Nakonec smícháme s nasekanými lístky bazalky. Jako přílohu použijeme vařené brambory, které přelijeme hotovou salsou. Článek Kuřecí s kukuřicí, brambory a rajčatovou salsou se nejdříve objevil na Mezi hrnci.
(4 porce) Pyré z medvědího česneku 200 g medvědího česneku 50 g másla sůl muškátový oříšek Medvědí česnek spařte ve vroucí osolené vodě a okamžitě zchlaďte. Dejte do thermomixu, přidejte nakrájené máslo a rozmixujte. Podle potřeby zřeďte trochou vod
projít na článekDnes mám pro vás tip na využití růžičkové kapusty. Tato zelenina je zdrojem vitamínů, minerálních látek a můžete ji zpracovávat různými způsoby. Ať už restovaná se slaninou jako příloha, připravovaná nad párou nebo právě jako součást polévky. Nejlepší je
Nabízíme především bio kuřecí maso. Na objednávku dodáváme krůty, husy a kachny. Prodej vajec. Surové kravské mléko do přinesených nádob. Pěstujeme pšenici brambory, rajčata, okurky a papriky, dýně, cukety, jablka, hrušky, švestky. Ovoce i zeleninu
projít na článekSehnat opravdu dobré a kvalitní drůbeží maso nemusí být v dnešní době až tak snadné. Od té doby, co ho jíme všichni tři, si hodně vybírám, co a kde koupím. Už se mi v minulosti párkrát stalo, že jsem si domů přinesla něco, co po otevření zrovna moc dobře
PONDĚLÍ 4.3.: polévka: Zeleninová s knedlíčky se špenátem a sýrem (1, 3, 7, 9, 12) hlavní jídlo: Pikantní fazole, chléb, čaj sladký polibek, ovocná šťáva, Carotelka mrkev/ananas, voda (1, 7) ÚTERÝ 5.3.: polévka: Norská rybí (4, 7, 9) hla
projít na článek