Kvalitní maso – kde ho koupit?

Kvalita masa může být různá a dle toho se také často liší i jeho cena. Ne vždy však platí, že kvalitní maso je nejdražší. Pokud máte maso rádi a chcete, aby bylo kvalitní, nemůžete šáhnout na to nejlevnější v supermarketu. Výběru masa, ale především také výběru prodejce masa, budete muset věnovat trochu času a práce. Drůbeží maso Pokud máte rádi drůbež, pak si jistě uvědomujete, že není přirozené, aby kuře mělo téměř dvě kila, aniž by bylo dokrmováno směsí na nabrání svaloviny. Pokud chcete kvalitní drůbeží maso, je nejjednodušší si zajet pro drůbež přímo k chovateli. Dají se takto koupit jak kuřata, krůty, slepice, kachny, husy, nebo třeba křepelky. S chovatelem se většinou dá domluvit na dni, kdy si pro maso přijedete, a v jakém stavu si chcete drůbež odvézt. S většinou chovatelů se můžete domluvit na oškubání a vyvrhnutí drůbeže takže si dovezete maso v podobném stavu, jako z obchodu akorát kvalita bude úplně jinde. Maso si jednoduše naporcujete a máte hotovo. Vepřové maso Kvalita vepřového masa je na tom dobře i ve většině marketů. Vepřové maso sice nebývá z českých chovů, ale rozhodně bývá poměrně dostatečně kvalitní. Než v supermarketu, kupujte maso spíše u dobrého řezníka, který bere maso z českých chovů. Původ masa vám musí samozřejmě doložit. Hovězí maso Hovězí maso je další, které se v současné době potýká s problémy a to především kvůli problémům na jatkách v Polsku. V marketech na české hovězí maso většinou nenarazíte. Hovězí maso z českých chovů se ale dá sehnat poměrně lehce, spousta českých farmářů a statkářů se totiž snaží prodat maso rovnou koncovým zákazníkům v podobě pěti až deseti kilových balíčků masa, ve kterých najdete od každého masa kousek. Navíc většinou prodávají maso za příznivější cenu, než v obchodech, klidně i za 140 Kč za kilo. Nezní to skvěle? Článek Kvalitní maso – kde ho koupit? se nejdříve objevil na Panton.

  • Web: Panton
  • Aktualizace: 23.5.2024
projít na článek

Náhražky

V začátcích mého přechodu na veganskou stravu jsem začal zjišťovat, jak nahradím to, na co jsem byl roky zvyklý. Maso, mléko, sýry a vejce. Informací je v dnešní době poměrně dost, tak jsem si začal kupovat i vyrábět rostlinná mléka, kupovat tofu a pracně

projít na článek

Nejčastější mýty o veganské stravě - díl 3. - veganská strava není chutná a nenasytí

Od masojedlíků to slýcháváme neustále: nemohl bych být bez masa , co vy vegani jíte? , maso mi chutná, nechci se ho vzdát , případně smířlivější: maso bych omezit dokázal, ale sýrů se nevzdám a spousty dalších argumentů, které vždy ústí k závěru, že

projít na článek

Víte, kde koupit kvalitní konzervované ovoce i zeleninu nejen pro restaurace?

Kvalitní restaurace i jiné gastro zařízení, které připravují pokrmy zákazníkům, se vždy snaží používat jen nejlepší suroviny, z nichž je radost připravovat lahodná jídla. Pokud patříte k těm, kterým na chuti, vůni i vzhledu potravin záleží, vsaďte na prod

projít na článek

Řezníci a jejich práce.

Už jste měli někdy tu čest vidět na vlastní oči práci řezníka? Je to zasloužená práce, která je velmi důležitá. Takový řezník bourá a zpracovává maso, které by bez jeho práce bylo v jednom kuse. Kdysi nebyli takové možnosti si jednoduše zajít do obchodu a

projít na článek

Trhané maso

Měkké trhané maso, podávané v dobré bulce se salátem, doplněné lahodnou omáčkou. Tomu se těžce odolává.

projít na článek