Kynutého těsta se nejedna hospodyňka zbytečně obává. Musíme si uvědomit, že kynuté těsto je živá hmota a podle toho s ní zacházet. Receptů existuje celá řada, liší se od sebe poměrem mouky, cukru, použitých vajec i množstvím a druhem použitého tuku. Některá těsta jsou řidší, jiná tužší, sladší nebo mastnější, ale každé má své využití pro daný druh výrobku. Takové chodské koláče, koláčky moravské, dvojctihodné, posvícenské či frgály v mnohých z nás vzbuzují krásné vzpomínky na dětství. Připomeňte si tedy příjemné chvíle s pomocí nádherné vůně linoucí se z trouby při pečení domácích buchet.
Jedná se o americkou koblihu, která je velice podobná středoevropské koblize. Charakteristický je pro ni otvor uprostřed. Těsto je kynuté a tepelně se upravuje smažením do tmavě zlaté barvy ve vysoké vrstvě oleje.
projít na článekPiškotové těsto se připraví snadno a rychle a dá se z něj udělat spousta dobrot – zvláště v létě. Piškotové těsto bývá základem mnoha cukrářských výrobků, které slouží buď jako jednoduché moučníky, nebo coby základ k dalšímu cukrářskému zpracování. Toto j
projít na článekListové těsto je velmi pracné na přípravu, a to hlavně po stránce časové. Pokrmy se z něj dají připravovat buďto nasladko, nebo naslano.
projít na článekKdo by neznal odpalované těsto. Zvládne ho i úplný začátečník. Používá se na mnoho dobrot, jako jsou větrníky, věnečky a jim podobné sladkosti.
projít na článekListové těsto s tvarohem se tradičně připravuje na sladký způsob, ale lze jej doplnit dalšími ingrediencemi.
projít na článek