Suroviny 400 g rýže Arborio risotto2 malé pórky (nakrájené na tenké plátky)50 g sušených hub shitake2 velké žampiony Portobello (oloupané a nakrájené na tenké plátky)2 stroužky černého česneku (jemně nasekané)500 ml suchého bílého vína (neperlivého nebo šumivého)2-3 lžíce olivového oleje30 g másla120 g lanýžového sýra Snowdonia Cheddar Truffle Trove (jemně nastrouhaného)1 lžíce čerstvé pažitky (nasekané)1 lžíce čerstvé petrželky (jemně nasekané)Čerstvě mletý černý pepřMořská sůl podle chuti Příprava Sušené houby shitake vložte do velkého džbánu a zalijte 1 litrem vroucí vody. Namočte na 20 minut.Houby dobře slijte a 500 ml houbové tekutiny si nechte na vývar.Ve velké hluboké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a asi 5 minut na něm jemně osmahněte pórek, dokud nezměkne. Přidejte černý česnek a vařte další 2-3 minuty.Vmíchejte houby portobello a okapané houby shitake. Pokračujte ve vaření po dobu 5 minut, dokud houby nezměknou.Dochuťte čerstvě mletým černým pepřem a vrchovatou lžičkou mořské soli.Do pánve přidejte rýži na rizoto a za stálého míchání vařte 1 minutu. Přilijte bílé víno a nechte probublávat, aby se alkohol odpařil.Nechte pánev na mírném ohni a přilijte 125 ml houbového vývaru. Za pravidelného míchání rýži mírně povařte.Když rýže absorbuje všechnu tekutinu, přidejte dalších 125 ml vývaru a pokračujte v dušení a míchání.Rizoto by mělo být krémovité, pokračujte proto v míchání, dokud rýže nepojme všechen vývar a rýže má správnou konzistenci.Pokud je rýže stále nedovařená, přidejte trochu vroucí vody a pokračujte ve vaření, dokud nezměkne.Sundejte pánev z ohně, vmíchejte máslo a posypte polovinou nastrouhaného sýra Snowdonia Cheddar Truffle Trove. Vmíchejte nasekanou pažitku a nasekané lístky petrželky.Přiklopte a nechte minutu nebo dvě odstát, aby rýže mohla plně absorbovat přebytečnou tekutinu. Posypte rizoto zbylým sýrem, naposledy promíchejte a zkontrolujte dochucení.Lžící rozdělte do misek a ihned podávejte.Výborné je spolu se salátem z baby špenátu a rajčat a křupavým česnekovým chlebem. Dobrou chuť! Sýr Cheddar Truffle Trove extra zralý s letními lanýži 150g 319 Přidat do košíku Italská Rýže na risotto Carnaroli Pasíní 1kg 99 Přidat do košíku Italská Rýže na risotto Arborio Pasíní 1kg 109 Přidat do košíku The post Lanýžové rizoto s cheddarem, pórkem a houbami first appeared on Sýrový obchod.
Jehněčí hřbet a křupavý brzlík s lehce zauzenými houbami, topinamburem a krémovou lanýžovou omáčkou (4 porce) Jehněčí hřbet 2 kusy vykostěného jehněčího karé citron Jehněčí karé osolíme, opepříme a krátce opečeme dokřupava. Spolu s česnekem a tymiáne
projít na článekPodzim bez nějakého toho dýňového receptu si už neumím představit. Z dýně můžete vykouzlit polévku, hlavní jídlo, ale klidně i nějaký ten dezert. Tentokrát jsem si pro vás připravila recept na jednoduché a rychlé dýňové rizoto, do kterého můžete přidat té
Tradiční bramborová polévka, u které si mnoho z nás vzpomene na prázdniny u babičky.
Mikroskopické barvivo Malachitová zeleň slouží k barvení málo kontrastních vzorků. V botanice se používá k barvení tkání, které jsou infikované bakteriemi, houbami či plísněmi a pro detekci spor. Barvivo je ve vodě rozpustné.
projít na článek(10 porcí) Očistěte 500 g topinambur a ihned je vložte do okyselené vody. Na másle nechte zesklovatět 200 g najemno pokrájené šalotky. Přidejte na půlky rozkrojené topinambury a krátce orestujte. Zalijte 200 ml suchého vína a nechte odvařit. Přidejte 1,5
projít na článek