Levandulová tvarohová zmrzlina skousky čokolády

Kdo by neměl rád zmrzlinu. Tato ledová pochoutka je v létě prakticky nepostradatelná. Tentokrát si ji můžete zkusit vyrobit doma, nejlépe samozřejmě do zmrzlinových tvořítek. Pro ty, kdo milují vůni a chuť levandule, je tato tvarohová dobrota ideální. Nezapomínejte na to, že sušená levandule má mnohem větší sílu, a proto pokud ji použijete, dejte jí méně. Ingredience pro cca 6 zmrzlinových kousků  1 polotučný tvaroh ve vaničce 3 lžíce zakysané smetany 100 ml smetany ke šlehání 2 lžíce cukr moučka (popř. dle chuti) 2-3 snítky květu levandule 20 g strouhané hořké čokolády Postup Snítky levandule dáme do smetany, svaříme a necháme vychladnout (pro urychlení použijte studenou vodní lázeň). Poté kousky levandule scedíme. Vychladlou, studenou smetanu vyšleháme. Tvaroh smícháme s cukrem a zakysanou smetanou, přidáme šlehačku a nastrouhanou čokoládu. Plníme donbsp;zmrzlinových tvořítek a dáme zamrazit. Tip Jak jednoduše dostat zmrzlinu z tvořítek? Nechte na chvíli ponořené v teplé vodě a zmrzlina vám půjde lehce vytáhnout. Článek Levandulová tvarohová zmrzlina s kousky čokolády se nejdříve objevil na Mezi hrnci.

projít na článek

Zmrzlina Chauwess

Když se řekne „letní osvěžení“, co vás napadne jako první? Ano, většinu z nás asi voda a zmrzlina… léto a zmrzlina, to prostě patří k sobě! Je jasné, že domácí zmrzlina je lepší než ta kupovaná, protože si sami vybíráme, jaké přísady do ní použijeme. Když

projít na článek

Tvarohová sýrová pomazánka

Tato jednoduchá tvarohová pomazánka se sýrem, která má právě díky tvarohu nakyslou chuť, je skvělým osvěžením a zároveň i svačinou i v teplých dnech. Určitě doporučuji namazat na plátek čerstvého křupavého chleba. A pokud připravujete pomazánku malým děte

projít na článek

Horký čokoládový mousse, zmrzlina z tmavé čokolády, karamelová pěna s mořskou solí, želé z hořké čokolády, kakaová drobenka : Marco Pilloni Petr Kunc

(15 porcí) Horký čokoládový mousse 150 g 64% tmavé čokolády 500 g plnotučného mléka 5 g kukuřičného škrobu 60 g cukru 1/2 lžičky vanilkového extraktu 1 lžíce rumu nebo sherry špetka soli a skořice Čokoládu, cukr, sůl, skořici a polovinu mléka zah

projít na článek

Citronový koláč, lékořicová zmrzlina : Marco Pilloni Petr Kunc

Dobrých cukrářů je dnes opravdu málo, ale to jsme probírali již v předešlém příspěvku. Jen připomínám, jestli jednoho máte, važte si ho. V opačném případě hledejte konzultaci profesionála, který může přinést do vašich dezertů novou energii. Stejně jako

projít na článek

Pěstování levandule

Vyžaduje sušší, prosluněné stanoviště. Je to vytrvalý polokeř, který při kvetení (od června do srpna) dorůstá výšky až 80 centimetrů.  Sázíme Semínka sejeme do truhlíků v únoru nebo březnu. Zemina by měla být stále vlhká o teplotě minimálně 20°C. Semínk

projít na článek