Lilek

Lilek (Cuketa, lilek černý ) je teplomilná rostlina. U nás se musí pěstovat jen v nejteplejších oblastech nebo ve skleníku. Semena lilku se musejí předpěstovávat. Lilek zaštipujte tak, aby mu zůstaly maximálně 4 výhony. Na jedné rostlině pěstujte maximálně 5-8 lilků. Plody nenechávejte přestárnout, nedoporučuje se lilky skladovat v ledničce. Lilek (černý) vejcoplodý (raný) nebo též baklažán je teplomilná zelenina, která nemá ráda stín. Je nutné vyštipovat "vlky" stejně jako u rajčat. Náročná je na půdu a teplo.

projít na článek

Treska v sezamové krustě : Petr Fučík

„Jako kuchaře mě asi nejvíc oslovuje fusion evropské a asijské kuchyně. Baví mě kombinovat tuzemské sezonní potraviny s exotickými ingrediencemi a recepturami. Vzniká napětí, zdánlivý kontrast, který se ale na talíři přehoupne do harmonického celku, což s

projít na článek

Ratatouille

Další vynikající pokrm francouzské kuchyně je Ratatouille. Jídlo, které proslavil stejnojmenný animovaný film, kde malá myš dokáže, že vaření není jen výsada lidí, ale že vařit muže každý. Právě příprava Ratatouille byla zlatým hřebem tohoto filmu a zárov

projít na článek

Vaříme s konopím: Vegan Stir Fry

Ingredience 1 malá dýně nakrájená na kostičky 1/2 lilku nakrájeného na kostičky 1 hrnek očištěných zelených fazolí 1 balení tofu 1 červená nakrájená paprika zbavená semínek 1 hrnek nasekaného čerstvého koriandru 1 limetka 1 polévková lžíce drceného česne

projít na článek

Grilovaná zelenina se sýrem Rotterdammer

Podzimní večery se blíží a tento originální recept je přesně ten, který nás v studených večerech krásně zahřeje a navíc je zdravý. Suroviny Porce pro 4 až 6 osob 100 až 150 gramů strouhaného sýra Rotterdammer1 sladká brambora batát1 lilek3 rajč

projít na článek

Práce na zahradě v únoru a březnu

Zima se ještě úplně nevzdala své vlády nad zahradou, ale doma už můžete začít vesele chystat sazeničky na další sezonu, která už pomalu klepe na dveře. Jako první si ještě v zimě zkontrolujte všechno nářadí, které se vám bude přes sezonu hodit. Pokud jste

projít na článek