Na jihu ostrova Gran Canaria se připravují velké změny

Maspalomas a Playa del Ingles zažijí největší stavební boom za posledních 20 let 

projít na článek

Přehrady na jihu Gran Canaria jsou bez vody

  Absence vydatného deště na jihu, východě a jihozápadě ostrova Gran Canaria způsobila stav, kdy jedny z největších přehrad jsou de facto bez vody.

projít na článek

Do Maspalomas na Gran Canaria přijede španělský král Felipe VI.

Španělský král Felipe VI bude předsedat Fóru cestovního ruchu Maspalomas Costa Canaria. Mezinárodní akce se bude konat ve dnech 15. a 16. prosince na jihu ostrova Gran Canaria.

projít na článek

Kanárské ostrovy požádají Evropu o financování vlaků na Gran Canaria a Tenerife

Na Gran Canaria je naplánována trať o délce cca 50 kilometrů, s 10 zastávkami, která má za cíl spojit hlavní město Las Palmas na severu a turistické centrum Maspalomas na jihu ostrova přibližně za 30 minut. Odhadovaná poptávka v prvním roce je 48 tisíc li

projít na článek

Potvrzeno. Cirque du Soleil bude hostovat v Meloneras na Gran Canaria.

Na  Gran Canaria přijede příští rok v létě  kanadská skupina  Cirque du Soleil  s představením TOTEM. Svůj stan rozbije od 5.7.2019 do 4.8.2019 na jihu ostrova ve čtvrti  Meloneras. 

projít na článek

Výročí invaze Francise Drake na Gran Canaria

Pokus o dobití Las Palmas, který se odehrál dne 6.října 1595, se zapsal do dějin ostrova Gran Canaria a celého Španělska. Součástí snahy o ovládnutí Gran Canaria bylo i vylodění Angličanů v Atguineguínu a jejich vyhnání původním kanárským obyvatelstvem. 

projít na článek