NEBEZPEČNÉ BAKTERIE V POTRAVINÁCH

K potencionálně nebezpečným potravinám se řadí nedovařená drůbež a maso, nepasterované mléčné výrobky, rýže, která stála příliš dlouho na teple nebo byla nesprávně ohřívána, korýši a měkkýši z neznámých zdrojů, zkažené tučné ryby, vařené masné výrobky, syrová a nedovařená vejce, případně vejce s porušenou skořápkou.Syrová vejce odborníci doporučují nejíst. Vyřadit z jídelníčku vejce naměkko by měli staří a nemocní lidé, děti a těhotné a ženy.

projít na článek

Křížová kontaminace v potravinách: co to je a jak jí zabránit?

Kuchyně je jedním z hlavních zdrojů bakterií u nás doma. Ačkoli na první pohled to nevidíme, existují mikroskopická rizika, která obvykle přehlížíme, a ta mohou skončit kontaminací potravin, které jíme, a díky kterému můžeme onemocnět. Proto je důležité m

projít na článek

ANTIBAKTERIÁLNÍ REZISTENCE

Některé bakterie mohou růst i v přítomnosti určitého množství antibiotika; tento jev se nazývá antibiotická rezistence. Může být primární, která je dána druhem bakterie a jejími vlastnostmi. Sekundární, získaná rezistence je výsledkem přizpůsobení se dané

projít na článek

Nebezpečné kovy: Máme se bát levných cigalike?

Na povrch se vynořilo varování týkající se zejména starších cigalike, které mohou obsahovat nebezpečné kovy. Ty se objevují právě v e-liquidech těchto zařízení a mohou mít dopady na zdraví vapera. Studie z USA hovoří o nebezpečném kadmiu, chromu, manganu,

projít na článek

ČEHO SE NEBÁT V DOBĚ JEDOVÉ

  Škodlivé látky konzumujeme (nejen v potravinách) nevědomky či dobrovolně, často prý pod vlivem zloducha-reklamy. Popletený spotřebitel pak neví, co činí… Vědí to odborníci?

projít na článek

BISFENOL A (BPA)

Nebezpečné chemické látky jsou všudypřítomné. Unikají přímo při výrobě nebo se uvolňují z výrobků a končí tam, kde by rozhodně končit neměly – v lidském těle. Ohrožují životní prostředí, lidské zdraví a obzvláště nebezpečné jsou pro ty nejcitlivější organ

projít na článek