K potencionálně nebezpečným potravinám se řadí nedovařená drůbež a maso, nepasterované mléčné výrobky, rýže, která stála příliš dlouho na teple nebo byla nesprávně ohřívána, korýši a měkkýši z neznámých zdrojů, zkažené tučné ryby, vařené masné výrobky, syrová a nedovařená vejce, případně vejce s porušenou skořápkou.Syrová vejce odborníci doporučují nejíst. Vyřadit z jídelníčku vejce naměkko by měli staří a nemocní lidé, děti a těhotné a ženy.
Kuchyně je jedním z hlavních zdrojů bakterií u nás doma. Ačkoli na první pohled to nevidíme, existují mikroskopická rizika, která obvykle přehlížíme, a ta mohou skončit kontaminací potravin, které jíme, a díky kterému můžeme onemocnět. Proto je důležité m
projít na článekNěkteré bakterie mohou růst i v přítomnosti určitého množství antibiotika; tento jev se nazývá antibiotická rezistence. Může být primární, která je dána druhem bakterie a jejími vlastnostmi. Sekundární, získaná rezistence je výsledkem přizpůsobení se dané
projít na článekNa povrch se vynořilo varování týkající se zejména starších cigalike, které mohou obsahovat nebezpečné kovy. Ty se objevují právě v e-liquidech těchto zařízení a mohou mít dopady na zdraví vapera. Studie z USA hovoří o nebezpečném kadmiu, chromu, manganu,
projít na článekŠkodlivé látky konzumujeme (nejen v potravinách) nevědomky či dobrovolně, často prý pod vlivem zloducha-reklamy. Popletený spotřebitel pak neví, co činí… Vědí to odborníci?
projít na článekNebezpečné chemické látky jsou všudypřítomné. Unikají přímo při výrobě nebo se uvolňují z výrobků a končí tam, kde by rozhodně končit neměly – v lidském těle. Ohrožují životní prostředí, lidské zdraví a obzvláště nebezpečné jsou pro ty nejcitlivější organ
projít na článek