V některých případech, které se týkají našeho zdraví, platí více než jinde známé rčení o „bychovi“, který už je, kdo ví kde. Tím případem, kde je většinou poškození našeho zdraví nevratné, je zrak. o Někdo má tu smůlu, že se narodí s nějakým zrakovým hendikepem a někdo si na problém zadělá svým způsobem života. Podle očních lékařů je dnes mladá generace více ohrožena vadami zraku. Mohou za to pochopitelně moderní technologie, bez kterých už není v současné době možné fungovat. Je to prostě něco za něco. o Máme sice usnadněný život, ale také v některých směrech více zdravotních potíží. Proto polovina dětí do patnáctého roku trpí krátkozrakostí nebo jinou oční vadou. Jak ale všichni dobře víme, mladému člověku není možné nic vysvětlit a musí si na všechno přijít sám. I na své životní omyly. Tudíž, vymlouvat jim nadměrné používání tabletů nebo chytrých mobilů, je asi zbytečné. o Možná, že by nebylo špatné, pokud by alespoň přistoupili na kompromis a dodržovali některé zásady. a) Nechávat oči odpočinout. b) Při delší práci na blízko nechat oči, aby se podívaly pro změnu do dálky. Nejlépe do zeleně. c) Chránit zejména v létě zrak proti UV záření. d) Dodržovat zásady správné výživy. Cvičením se nic nenapraví Před časem se u nás objevila jedna zázračná metoda, díky které bylo možné zbavit se krátkozrakosti. Šlo o cvičení očních svalů. Jednalo se o praktiku alternativní medicíny. o Je pravda, že v příručce bylo několik spokojených lidí, kteří radostně odhazovali brýle. o V reálu se ale nikdo s nikým takovým nesetkal. Oční specialisté raději doporučují nechat oči odpočinout, nežli je po nějaké větší námaze ještě vysilovat. Ideální je pravidlo 20–20–20. Což znamená – po dvaceti minutách práce na počítači se na dvacet sekund podívat na bod, který je vzdálený alespoň dvacet stop (přibližná vzdálenost 6 metrů). Článek Nechte oči odpočinout se nejdříve objevil na Bran.
Ingredience: 1,6 kg jehněč nohy s kost 3 stroužky česneku, rozkr jen na pl tky 2 sn tky rozmar nu 1/4 hrnku mořsk soli 1 1/2 lžičky čerstvě namlet ho čern ho pepře dijonsk hořčice Detaily receptu: Ostr m nožem nař zněte v pravideln ch intervalech mas
projít na článek(10 porcí) Espreso crème brûlée 250 g 31% smetany 250 g 3,5% mléka 50 g kávy espreso zredukované na 20 g 150 g žloutků 50 g cukru muscovado Cukr demerara na karamelovou krustu Smetanu s mlékem přiveďte k varu, stáhněte z ohně a přidejte kávu. Vyšl
projít na článekChcete vědět, jak jste na tom? Zda cvičíte ve správné zóně? Je Váš trénink efektivní? Spalujete tuky a posilujete kardiovaskulární systém? Neváhejte a nechte si změřit svůj trénink sportesterem. Měření si objednejte vždy před lekcí u LuckaNa. Pro měření
projít na článekNejvětší celoročně otevřený vodní areál na Slovensku, ve kterém si můžete dokonale odpočinout a Vaše ratolesti se dosytosti vyřádit. Aquapark
projít na článek(4 porce) Citronový mousse 100 g mascarpone 100 g čerstvé 33% smetany 40 g třtinového cukru 10 g citronové kůry 1 g plátkové želatiny Smetanu, mascarpone, cukr a citronovou kůru dejte do hrnce na mírný oheň a přiveďte k varu. Stáhněte z ohně a nech
projít na článek