Nechte oči odpočinout

V některých případech, které se týkají našeho zdraví, platí více než jinde známé rčení o „bychovi“, který už je, kdo ví kde. Tím případem, kde je většinou poškození našeho zdraví nevratné, je zrak. o   Někdo má tu smůlu, že se narodí s nějakým zrakovým hendikepem a někdo si na problém zadělá svým způsobem života. Podle očních lékařů je dnes mladá generace více ohrožena vadami zraku. Mohou za to pochopitelně moderní technologie, bez kterých už není v současné době možné fungovat. Je to prostě něco za něco. o   Máme sice usnadněný život, ale také v některých směrech více zdravotních potíží. Proto polovina dětí do patnáctého roku trpí krátkozrakostí nebo jinou oční vadou. Jak ale všichni dobře víme, mladému člověku není možné nic vysvětlit a musí si na všechno přijít sám. I na své životní omyly. Tudíž, vymlouvat jim nadměrné používání tabletů nebo chytrých mobilů, je asi zbytečné. o   Možná, že by nebylo špatné, pokud by alespoň přistoupili na kompromis a dodržovali některé zásady. a)     Nechávat oči odpočinout. b)    Při delší práci na blízko nechat oči, aby se podívaly pro změnu do dálky. Nejlépe do zeleně. c)     Chránit zejména v létě zrak proti UV záření. d)    Dodržovat zásady správné výživy. Cvičením se nic nenapraví Před časem se u nás objevila jedna zázračná metoda, díky které bylo možné zbavit se krátkozrakosti. Šlo o cvičení očních svalů. Jednalo se o praktiku alternativní medicíny. o   Je pravda, že v příručce bylo několik spokojených lidí, kteří radostně odhazovali brýle. o   V reálu se ale nikdo s nikým takovým nesetkal. Oční specialisté raději doporučují nechat oči odpočinout, nežli je po nějaké větší námaze ještě vysilovat. Ideální je pravidlo 20–20–20. Což znamená – po dvaceti minutách práce na počítači se na dvacet sekund podívat na bod, který je vzdálený alespoň dvacet stop (přibližná vzdálenost 6 metrů). Článek Nechte oči odpočinout se nejdříve objevil na Bran.

  • Web: Bran
  • Aktualizace: 7.7.2024
projít na článek

Jordanovo grilované jehněčí

Ingredience: 1,6 kg jehněč nohy s kost 3 stroužky česneku, rozkr jen na pl tky 2 sn tky rozmar nu 1/4 hrnku mořsk soli 1 1/2 lžičky čerstvě namlet ho čern ho pepře dijonsk hořčice Detaily receptu: Ostr m nožem nař zněte v pravideln ch intervalech mas

projít na článek

„Oops! Jsem předělal espreso crème brûlée tart“ : Lukáš Vegricht

(10 porcí) Espreso crème brûlée 250 g 31% smetany 250 g 3,5% mléka 50 g kávy espreso zredukované na 20 g 150 g žloutků 50 g cukru muscovado Cukr demerara na karamelovou krustu Smetanu s mlékem přiveďte k varu, stáhněte z ohně a přidejte kávu. Vyšl

projít na článek

Nechte si změřit svůj trénink sportester Polar a5!

Chcete vědět, jak jste na tom? Zda cvičíte ve správné zóně? Je Váš trénink efektivní? Spalujete tuky a posilujete kardiovaskulární systém? Neváhejte a nechte si změřit svůj trénink sportesterem. Měření si objednejte vždy před lekcí u LuckaNa. Pro měření

projít na článek

Aquapark Tatralandia

Největší celoročně otevřený vodní areál na Slovensku, ve kterém si můžete dokonale odpočinout a Vaše ratolesti se dosytosti vyřádit. Aquapark

projít na článek

Citronový mousse, sedlina z ostružin a sorbet z černého čaje : Lukáš Skála

(4 porce) Citronový mousse 100 g mascarpone 100 g čerstvé 33% smetany 40 g třtinového cukru 10 g citronové kůry 1 g plátkové želatiny Smetanu, mascarpone, cukr a citronovou kůru dejte do hrnce na mírný oheň a přiveďte k varu. Stáhněte z ohně a nech

projít na článek