Kuře se považuje za velmi zdravé maso, i když jde samozřejmě připravit takovým způsobem, že příliš zdravé nebude. Ale v tomto článku nám nepůjde o kalorickou hodnotu, ale především o chuť, která by měla být na prvním místě při hodnocení kuřecích jídel. Smažené kuře Tento recept původně pochází z jižanské kuchyně, ale i my ho velmi dobře známe, především z různých fast foodových řetězců, jako je třeba KFC. Správně smažené kuře je vevnitř šťavnaté křehké a kůrčička je zlatavá a křupavá. Smažené kuře se silně koření a obvykle se přidává i nějaký ten pálivý element. Příloha může být různá, hranolky, bramborová kaše, pečené brambory a rozhodně nezapomeňte na nějakou tu omáčku. Butter chicken Butter chicken, neboli máslové kuře, je nejznámější indické jídlo vůbec a najdete ho snad v každém idickém bistru. Jídlo má základ už v 50. letech a rychle se dostalo na vrcholek žebříčku oblíbenosti indické kuchyně. Marinované maso se dusí v rajčatové omáčce, která je kořeněná a zjemněna porcí másla. Kuře se typicky servíruje s rýží nebo plackami naan, které se namáčí v omáčce. Kung pao Tak tohle jídlo známe stoprocentně. Najdete ho ve všech asijských bistrech a milujeme jeho chuť. Pravé kung pao pochází z Číny a jedná se o poměrně pikantní jídlo, které obsahuje směs masa nakrájeného na malé kousky, zeleniny a arašídů. Jednou z hlavních přísad by měl být sečuánský pepř, který kung pau právě dodává onu nezaměnitelnou pikantní příchuť. Kuře a vafle Zní ván toto spojení nereálně? Ale ve skutečnosti se jedná ojeden z amerických takřka národních pokrmů, který si určitě po ochutnání zamilujete i vy. Smažené pikantní kuře se podává s měkkou, křehkou vaflí a k tomu se mohou podávat různé omáčky. Velmi oblíbené jsou omáčky sladké, třeba s příměsí javorového sirupu. Možná se vám zdá, že tato kombinace nemůže chutnat dobře, ale opak je pravdou. Článek Nejpopulárnější kuřecí jídla světa se nejdříve objevil na Pesani.
Síť restaurací s rychlým občerstvením KFC spustila 1. června novou službu, kde pod příslibem dopravy zdarma nabízí zákazníkům z Prahy komfort vychutnat si kuřecí speciality v pohodlí svých domovů. Cena jídla je ale o 30 procent vyšší než na pobočce. A zák
projít na článekPokud toužíte po chuťově bohatých kuřecích stehýnkách, která připomínají grilované maso, ale bez nutnosti zapalování grilu, tento recept je právě pro vás. Stehna jsou díky jednoduché marinádě šťavnatá, křupavá a mají výraznou chuť, jako by byla připravena
projít na článekDnes mám pro vás tip na využití růžičkové kapusty. Tato zelenina je zdrojem vitamínů, minerálních látek a můžete ji zpracovávat různými způsoby. Ať už restovaná se slaninou jako příloha, připravovaná nad párou nebo právě jako součást polévky. Nejlepší je
Málo času, ne zrovna moc peněz, ale pořádný hlad? Pohled na studentské jídlo se v uplynulých letech proměnil. Málokterý student dnes dá zavděk lacinému salámu a těstovinám s kečupem. I v době nakloněné kvalitní zdravé stravě je však pro studenty důležitá
(4 porce) Pyré z medvědího česneku 200 g medvědího česneku 50 g másla sůl muškátový oříšek Medvědí česnek spařte ve vroucí osolené vodě a okamžitě zchlaďte. Dejte do thermomixu, přidejte nakrájené máslo a rozmixujte. Podle potřeby zřeďte trochou vod
projít na článek