Ovesné vločky si asi nejčastěji dáváme ráno, když máme chuť na sladkou, ale zároveň zdravou snídani. Müsli s vločkami nebo ovesné kaše jsou po ránu skvělým zdrojem energie. Ovesné vločky totiž obsahují velké množství vlákniny, bílkovin, nenasycených mastných kyselin, vitaminů B1, B6, E, železa a vápníku. Navíc výborně zasytí! I sebechutnější a sebezdravější snídaně se však jednoho dne přejí… anebo se ovesných vloček naopak nemůžete nabažit a rádi byste si je dali i k obědu nebo večeři? Zkuste vločky naslano, s brynzou a oblíbenou klobáskou!
Dobrý nápad je připravit si zdravé ovesné sušenky, a to hned z několika důvodů. Přijdete na jiné myšlenky, naučíte se něco nového (pokud to tedy již neděláte po několikáté), připravíte si něco zdravého, ale hlavně si nakonec na nich u kávičky pochutnáte.
projít na článekNápad na kombinaci řepy a červené čočky vznikla na mé zahradě, když jsem nad řádkami řepy přemýšlela, co s takovou úrodou udělám Vyzkoušejte, je to velmi jedlé:-) Na celý oběd si připravte: brambory použila jsem vlastní, tak jsem se ani nenamáhala je lo
projít na článekSnídaně je nejdůležitějším jídlem dne, ale často z ní uděláme jen rychlý rituál, ve kterém sáhneme po nejlehčí možné variantě. Třeba po rohlíku s máslem. Jistě, když máme čerstvé pečivo je to lahůdka. Naše tělo nám za ni ale příliš nepoděkuje a taková sní
projít na článekListové těsto je velmi pracné na přípravu, a to hlavně po stránce časové. Pokrmy se z něj dají připravovat buďto nasladko, nebo naslano.
projít na článekPředvánoční čas a pečené kaštany patří neodmyslitelně k sobě. Pečené kaštany jsou typickou nabídkou zimních velkoměst a zvyk nakupovat je do papírového kornoutu u pouličních stánků se začíná opět rozšiřovat také u nás. Křehké plody s oříškovou příchutí ma
projít na článek