Petržel obsahuje silice flavonoidy provitamín A vitamín B vitamín C vitamín E draslík, hořčík, železo, vápník, sodík a fosfor Vlastnosti petržele blahodárně působí na ledviny a cévní soustavu používá se při léčbě zánětů močových cest napomáhá při trávení má protikřečové účinky antiparazitální účinky podporuje odkašlávání pozitivně ovliňuje menstruační problémy podporuje vykašlávání hlenu Petržel
Petržel je po celém světě nejpopulárnější ozdoba pokrmů. Ale tato rostlinka má také mnohem více blahodárných vlastností a pozoruhodných léčících účinků. V historii byla petržel uctívána a také používána jak už kuchyni, tak i pro léčivé účely. · Na
Letos jsem poprvé objevila kouzlo fenyklu. Jako koření ho znám a používám už delší dobu, avšak s rostlinkou, přesněji pak bulvou, jsem zkušenosti neměla. Nápad použít fenykl v kuchyni jsem dostala díky jedné mamince, která ho doporučovala do dětských přík
Mangold je podobný špenátu a u nás v rodině ho pěstuje ve skleníku můj tchán. Tento recept jsem tedy připravovala na chatě na Moravě a skvěle sem zapadl. Jediné, na co jsem si musela dávat pozor, je řapík mangoldu. Jelikož byl opravdu velký, nakrájela jse
Myslíte si, že toto je exotická kombinace vaření? Omyl, toto je recept našich babiček a prababiček. Je to staročeské jídlo české kuchyně. Protože švestky a vepřové k sobě patří. Potřebujeme na 4 porce: 2 vepřové panenky 10 plátků anglické slaniny Olej,
projít na článekCo potřebujeme? 400 g těstovin tagliatelle, linguine, spaghetti sůl, pepř 1 ks Tradiční pomazánkové Jalapeños olej cibule 4 stroužky česneku chilli papričky petržel nebo jiné klíčky Postup Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. V pánvi na oleji nech
projít na článek