Pohanková sekaná

Když jsem poprvé narazila na tento recept, nechtěla jsem věřit, že ve finální podobě bude tak dobrý. Pohanka je velmi prospěšná surovina, proto toto jídlo určitě doporučuji: Na pohankovou sekanou budete potřebovat: pohanku kroupy (cca 1,5 hrníčku) 2 vajíčka 100 g kysaného zelí 50 g tvrdého nastrouhaného sýru (můžete i vynechat) sůl, pepř, 2 stroužky [] The post Pohanková sekaná appeared first on Jídelníček pro zdraví.

projít na článek

Sekaná

Sekaná pečeně je šťavnatý masitý pokrm, na řezu s viditelnými zrny slaniny a vepřového bůčku. Na povrchu je nazlátlé barvy s typickou kůrkou po pečení.

projít na článek

Sekaná od babičky

Na pánev si rozpustíme trochu tuku, přidáme maso a nakrájenou cibuli a smažíme, dokud maso nezešedne. Přidáme lžíci mouky a vodu až se vytvoří hustá omáčka. Dochutíme kořením  a necháme vařit na mírném ohni cca 15 minut. Podáváme s nudlemi nebo s rýží.  

projít na článek

Recepty na fazolovou polévku

Fazolová polévka je sytá, proto ji zařazujeme před méně sytý hlavní chod nebo jako přesnídávkovou polévku, kdy ji podáváme s pečivem. Měkké fazole s vývarem lze připravovat mnoha způsoby. Při vaření fazolí na polévku se osvědčuje přidat kousek uzeného mas

projít na článek