Sekaná pečeně je šťavnatý masitý pokrm, na řezu s viditelnými zrny slaniny a vepřového bůčku. Na povrchu je nazlátlé barvy s typickou kůrkou po pečení.
Když jsem poprvé narazila na tento recept, nechtěla jsem věřit, že ve finální podobě bude tak dobrý. Pohanka je velmi prospěšná surovina, proto toto jídlo určitě doporučuji: Na pohankovou sekanou budete potřebovat: pohanku kroupy (cca 1,5 hrníčku) 2 vají
projít na článekNa pánev si rozpustíme trochu tuku, přidáme maso a nakrájenou cibuli a smažíme, dokud maso nezešedne. Přidáme lžíci mouky a vodu až se vytvoří hustá omáčka. Dochutíme kořením a necháme vařit na mírném ohni cca 15 minut. Podáváme s nudlemi nebo s rýží.
projít na článekFazolová polévka je sytá, proto ji zařazujeme před méně sytý hlavní chod nebo jako přesnídávkovou polévku, kdy ji podáváme s pečivem. Měkké fazole s vývarem lze připravovat mnoha způsoby. Při vaření fazolí na polévku se osvědčuje přidat kousek uzeného mas
projít na článek