Velmi populární je také grilování ryb, které mají i tu výhodu, že jejich příprava není příliš dlouhá. Pojďte vyzkoušet italskou specialitu v její rybí verzi grilování sumce. Saltimbocca ze sumce v sušené šunce se salátem z grilované mrkve Saltimbocca znamená v překladu „skoč do úst“ a pochází z Itálie. Originální recept se připravuje z telecího masa, které se obalí šalvějí a šunkou. Pokud chcete vaše grilování odlehčit, vyzkoušejte rybí variantu ze sumce, kterou doporučuje známý kuchař Hugo Hromas. Se salátem z pečené mrkve a vinnou pěnou Sabayon nebo španělskou salsou Romesco vykouzlíte lehké a krásně barevné jídlo. Ingredience Sumec obalený v sušené šunce 500 g filetu ze sumce obecného 10 plátku sušené šunky, například parmské 10 lístků šalvěje Sůl Salát z pečené mrkve Svazek mrkve 2 pomeranče Svazek máty Hrst sekaného koriandru Medovo-citrónový dresink – 1 lžíce medu, olivového oleje, vinného octu, 1 lžička soli Koření podle chuti – můžete použít směs 4 druhy koření nebo špetku mletého zázvoru a špetku skořice Omáčka Sabayon 0,3l suchého bílého vína 3 žloutky Špetka soli Romesco salsa 3 rajčata 1 palice česneku 1 červená paprika Hrst loupaných pražených lískových ořechů Krajíc chleba bez kůrky – nejlépe bílý pšeničný z kvásku (lze použít i jiný pšeničný chléb) Vinný ocet Olivový olej Sůl Postup Filet ze sumce nakrájíme na medailonky a osolíme. Na medailonky položíme lístek šalvěje a obalíme plátkem sušené šunky. Vložíme na gril na mírný oheň. Mrkev zbavíme natě a omyjeme, pomeranče přepůlíme. Vše připravujeme na grilu do změknutí. V misce si připravíme medovo-citrónový dresink. Smícháme med, extra panenský olivový olej, vinný ocet a špetku soli. Po změknutí sundáme mrkev a pomeranče z grilu, zbavíme černých slupek a nakrájíme na kolečka. Vše smícháme s nasekanými bylinkami, dochutíme připraveným medovo-citrónovým dresinkem, případně kořením podle chuti. Na salsu Romesco ugrilujeme rajčata, červenou papriku a palici česneku. Po změknutí sundáme vše z grilu, oloupeme černou slupku a vložíme buď do hmoždíře nebo do mixéru. Přidáme hrst lískových oříšků a krajíc chleba bez kůrky a vše rozemeleme. Salsu, která má mít hrubou konzistenci, dochutíme vinným octem, extra panenským olejem a špetkou soli. Na omáčku Sabayon smícháme suché bílé víno, žloutky a špetku soli. Vše vyšleháme metlou nad mírným ohněm ve vodní lázni, dokud nedosáhneme napůl ztuhlé pěny. Grilovaného sumce podáváme s mrkvovým salátem a jednou z připravených domácích omáček. Tip sommeliera: K sumci v grilované úpravě se hodí Rulandské bílé pozdní sběr Víno Mikulov Sommelier Club. Jeho chuť je středně plná, ovocitá, svěží s harmonickou kyselinkou a delší dochutí, ideální pro venkovní posezení. Vůně vína je středně intenzivní a bohatá, připomínající sadové ovoce, broskve a hrušky. Suché bílé víno navíc pomáhá vypořádat se s tukem obsaženým v rybě a usnadní trávení. Dobrou volbou jsou i suché bílé sekty. The post Připravte se na grilovací sezonu III. ryba appeared first on Víno Mikulov.
Ryba po florentinsku, nebo vlastně cokoli po florentinsku, co se ocitne na talíři, má vzdálený původ ve Florencii. Nijak to nesouvisí s tím, že si na tyto chutě docela potrpím. Příběh o původu názvu vypráví... Zdroj: Kuchařka pro dceru Ryba po florentin
projít na článekPřekvapte hosty grilování sladkou tečkou v podobě originálního koláče „Far breton“, rovněž připraveného na ohni. Je velmi jednoduchý, kromě ingrediencí budete potřebovat litinový hrnec nebo starší pánev s pokličkou, pečící papír a dřevěné uhlí. Výsledek c
Připravte své jezírko na jaro - projděte si 5 rad pro odzimování jezírka ...
projít na článekPřipravte se na vánoční sezónu 2023 včas s naším přehledem termínů.
projít na článekChystáte se letos grilovat a hledáte inspiraci? Připravili jsme pro vás tip na šťavnaté masíčko na grilu. Pokud si už opékání neumíte představit bez sklenky vychlazeného vína, nechte se inspirovat radou sommeliera. Steak z vysokého roštěnce s chlebovým sa