Provensálské koření je světově proslulá jihofrancouzská směs aromatických bylinek, z nichž se mnohé používají i jako léčivé rostliny a podporují dobré trávení. Toto koření dodá pokrmům z masa i ryb vůni a chuť typickou pro francouzské speciality a pokrmy z okolí Středozemního moře.
250 g hovězího mletého masa 1 l rajčatového protlaku 1 cibule 2 stroužky česneku 2 lžíce olivového oleje sůl podle chuti cukr podle chuti mletý pepř provensálské koření Na oleji zpěníme oloupanou a nadrobno nakrájenou…
projít na článekVýborná pizza, ve které nenajdete ani gram pšeničné mouky, je vhodná do redukčního jídelníčku, stravování dětí i pro ty, kteří lepek ze zdravotních důvodů nemůžou. Určitě si pochutnáte! Na pizzu bez lepku budete potřebovat: 1 celý květák 2 vajíčka jáhlovo
projít na článekPerníkové koření je snad nejvíce voňavé koření, které se používá. Voní vánočně, rodinnou pohodou, babiččinou kuchyní. Receptů na perníkové koření jsou stovky, každý se trochu liší. V některých zemích se přidává třeba trocha mletého černého pepře, jinde pe
projít na článekSměs koření, vhodné na gril, jak na hovězí, tak i vepřové maso. Ingredience: 170 g hrubozrnné soli 65 g čerstvě drceného barevného pepře 50 g sladké papriky 10 g chilli 8 g kajenského pepře 15 g granulov
projít na článekFenykl pěstovaly už naše babičky. Jde o výborné léčivé koření a jeho sláva se nyní zaslouženě vrací. Kromě fenyklu obecného máme nyní k dispozici i sladký, hlíznatý fenykl. Dříve se využíval dokonce více než dnes. Někdo zná fenykl jako zeleninu, jiný jako
projít na článek