Koření fenykl

Fenykl pěstovaly už naše babičky. Jde o výborné léčivé koření a jeho sláva se nyní zaslouženě vrací. Kromě fenyklu obecného máme nyní k dispozici i sladký, hlíznatý fenykl. Dříve se využíval dokonce více než dnes. Někdo zná fenykl jako zeleninu, jiný jako koření. Jedlá je každá část rostliny – semena, listy, stonek i cibule.

projít na článek

Perníkové koření

Perníkové koření je snad nejvíce voňavé koření, které se používá. Voní vánočně, rodinnou pohodou, babiččinou kuchyní. Receptů na perníkové koření jsou stovky, každý se trochu liší. V některých zemích se přidává třeba trocha mletého černého pepře, jinde pe

projít na článek

Provensálské koření

Provensálské koření je světově proslulá jihofrancouzská směs aromatických bylinek, z nichž se mnohé používají i jako léčivé rostliny a podporují dobré trávení. Toto koření dodá pokrmům z masa i ryb vůni a chuť typickou pro francouzské speciality a pokrmy

projít na článek

STEAKOVÉ KOŘENÍ

Směs koření, vhodné na gril, jak na hovězí, tak i vepřové maso. Ingredience: 170 g hrubozrnné soli 65 g čerstvě drceného barevného pepře 50 g sladké papriky 10 g chilli 8 g kajenského pepře 15 g granulov

projít na článek

Kardamon

Kardamom je vzácné staré koření, které se používalo už v antice. Pochází z dalekého východu a hojně se pěstuje na Cejlonu neboli Srí Lance. Jedná se o koření příbuzné zázvoru. Aromatický prášek z kardamomu představuje neodmyslitelnou součást arabských káv

projít na článek

Libeček a Warfarin

Libeček je nejen silné aromatické koření, ale i léčivá bylina. Jako koření mu mnozí z nás přijdou na chuť často až s přibývajícím věkem, kdy si jeho výrazné aroma můžeme dokonce oblíbit. Jednou z velmi prospěšných vlastností libečku je příznivý vliv na za

projít na článek