Perníkové koření

Perníkové koření je snad nejvíce voňavé koření, které se používá. Voní vánočně, rodinnou pohodou, babiččinou kuchyní. Receptů na perníkové koření jsou stovky, každý se trochu liší. V některých zemích se přidává třeba trocha mletého černého pepře, jinde pepř kajenský. Trošku exotické chuti a vůně přidáte zázvorem, kardamomem a koriandrem. A je jen na vás, zda si perníkové koření namícháte sami, či zvolíte nějakou variantu nabízenou v obchodech.

projít na článek

Provensálské koření

Provensálské koření je světově proslulá jihofrancouzská směs aromatických bylinek, z nichž se mnohé používají i jako léčivé rostliny a podporují dobré trávení. Toto koření dodá pokrmům z masa i ryb vůni a chuť typickou pro francouzské speciality a pokrmy

projít na článek

STEAKOVÉ KOŘENÍ

Směs koření, vhodné na gril, jak na hovězí, tak i vepřové maso. Ingredience: 170 g hrubozrnné soli 65 g čerstvě drceného barevného pepře 50 g sladké papriky 10 g chilli 8 g kajenského pepře 15 g granulov

projít na článek

Koření fenykl

Fenykl pěstovaly už naše babičky. Jde o výborné léčivé koření a jeho sláva se nyní zaslouženě vrací. Kromě fenyklu obecného máme nyní k dispozici i sladký, hlíznatý fenykl. Dříve se využíval dokonce více než dnes. Někdo zná fenykl jako zeleninu, jiný jako

projít na článek

Kardamon

Kardamom je vzácné staré koření, které se používalo už v antice. Pochází z dalekého východu a hojně se pěstuje na Cejlonu neboli Srí Lance. Jedná se o koření příbuzné zázvoru. Aromatický prášek z kardamomu představuje neodmyslitelnou součást arabských káv

projít na článek

Libeček a Warfarin

Libeček je nejen silné aromatické koření, ale i léčivá bylina. Jako koření mu mnozí z nás přijdou na chuť často až s přibývajícím věkem, kdy si jeho výrazné aroma můžeme dokonce oblíbit. Jednou z velmi prospěšných vlastností libečku je příznivý vliv na za

projít na článek