Recepty na posílení imunity

Domácí šípkový čaj Jak už bylo řečeno v článku ´Jak efektivně bojovat s chřipkou nebo jarní únavou?´, varem se vitaminy z části degradují, proto přinášíme recept na opravdu nadupaný šípkový čaj 40g celých šípků (nebo 20g drcených) zalijeme 1l studené vody a necháme vyluhovat 24hodin (v případě drcených stačí přes noc, ale před podáváním je musíme přecedit přes plátýnko, abychom se zbavili „chloupků“). Před podáváním doporučujeme ohřát (ne v mikrovlnce) na příjemnou teplotu a přidat lžíci medu, citron a špetku skořice (nebo kousek kůry). Nakopávač imunity ½ červené řepy (75g) 1 ½ jablka (180g) 1 kávová lžička nastrouhaného křenu (5g) 1 hrnek vody = cca 0,5l nápoje Vše dáme do nádoby na výrobu smoothie a připravíme lahodný nápoj se spoustou vitaminů. 625 kJ / 159 kcal, B 2g, S 34g, T 1g, vláknina 9g Hřejivý koktejl se špenátem  2 hrsti čerstvého nebo 2 kostky zmraženého špenátu = 70g 2 jablka = 2*120 = 240g 1 hruška = 250g 1 cm čerstvého zázvoru = 5g špetka kurkumy 1 hrnek vody Postupujeme jako u předchozího receptu. = cca 0,75 l koktejlu 1460 kJ / 349 kcal, B 4g, S 78g, T 3g, vláknina 19g Šťavnatý barevný salát 50 dkg listových salátů, 6ks cherry rajčátek, 6ks ředkviček, 1 mrkev, 3 stroužky česneku, 10 dkg klíčků (mungo nebo čočka či hrách), 10 dkg mozzarelly, šťáva z poloviny citronu, 2 lžíce lněného oleje, chia semínka na posypání V misce vyšleháme olej s citronovou šťávou a rozdrceným česnekem. Salátové listy potrháme, ředkvičky a rajčátka pokrájíme na kousky, mrkev nahrubo nastrouháme. Vše smícháme s dresinkem. Ozdobíme Mozzarellou pokrájenou na kostkya posypene chia semínky. Článek Recepty na posílení imunity se nejdříve objevil na Poradna Nutrifit.

projít na článek

Zvolte si minerál pro posílení imunity a zdraví

Každý z nás jistě obdivoval malé krásné kameny, které okouzlí svým vzhledem. Mnohdy mohou být zakomponovány do nejrůznějších šperků a vy je tak můžete mít neustále při sobě. Málokdo však ví, že právě konkrétní typy minerálů mohou mít přínos pro lidské těl

projít na článek

Jak zařadit aktivní pohyb do denního programu také při epidemii

Omezení provozu pohybu snížilo počty vozidel na silnicích i možnosti pro přepravu veřejnou dopravou. Instituce v celé Evropě reagovaly výzvou k častějšímu použití nemotorové dopravy. Aktivní pohyb je cestou k posílení imunity a prevence řady onemocnění.

projít na článek

Chutné recepty z cukety

Na otázku, jak upravit v kuchyni cuketu, existuje nespočetné množství receptů a rad. Podívejte se na nejlepší recepty z cukety. The post Chutné recepty z cukety first appeared on Odzkoušeno.cz.

projít na článek

CO SNIŽUJE IMUNITU

Imunodeficitní stavy, tedy trvalé snížení imunity, jsou charakterizovány snížením funkční aktivity částí imunitní soustavy, což vede k poruše ochrany organismu před bakteriemi a viry a projevuje se ve zvýšené četnosti infekčních onemocnění. Alkohol v malý

projít na článek

Video recepty

Podívejte se na recepty pro zdravé sezónní vaření.

projít na článek