Rozhovor s Petrou alias Rawstlinkou: „Nejšťastnější jsem, když mohu s lidmi sdílet jídlo, které mám nejradši.“

A je tu opět rozhovor alias rawzhovor na téma vitariánství, raw food, syrová či živá strava nebo též trochu divoce znějící „syrovojedení“. Další ženou, která má s vitariánskou stravou delší zkušenosti, je Petra Petrinsky Slabá alias Rawstlinka. A jelikož je to odvážná žena, svolila, abych ji podrobila „palbě“ několika otázek. A jak jsem poznala, že je odvážná? Tipuji to nejen podle pár osobních setkání s Petrou, ale také z úvodního textu na jejím webu, kde mimo jiné píše: „…hodlám svými recepty...

projít na článek

Rozhovor s Evou: „… po měsíci jen na raw stravě jsem pochopila, že je to skvělá záležitost pro tělo, ale musí to souznít i s duší.“

A je tu další rozhovor s osobností ze světa raw food alias vitariánství. Tentokráte jsem k němu vyzvala paní Evu Kavkovou, spolumajitelku restaurace (projektu) Secret of Raw v Praze. Eva Kavková (Secret of raw) Milá Evi, nejprve Tě poprosím, aby ses čte

projít na článek

Rozhovor s Janem: „Mým snem je sdělit co nejvíce lidem, že mají v životě volbu v tom, co jedí a dělají…

Pro tento rozhovor jsem si vybrala muže, který našel zálibu ve světě raw food alias syrové živé stravy a pomocí svého e-shopu usnadňuje život mnohým z nás, a to nejen vitariánům, ale všem, kteří se zajímají o zdravější způsoby stravování a života celkově.

projít na článek

Rozhovor s pány z projektu Živé pokušení – díl druhý: Renda

Tentokráte jsem se rozhodla udělat rozhovor se všemi „pány z Živé trojky“, jak je nazývám, aneb se třemi muži, kteří společně tvoří projekt Živé pokušení na stránkách www.zivepokuseni.cz. Poslala jsem každému z nich stejné otázky. Pojďme se podívat, jak s

projít na článek

Plnohodnotné rostlinné jídlo? Přidejte zeleninu, klíčky či ořechovou posypku

Vzdala jsem veganství, protože mi nedělalo dobře. Jakmile jsem vynechal maso, začal jsem hodně hubnout. Měla jsem často hlad. I takové věty slýchávám na mých kurzech. Pečená zelenina s přílohou, těstoviny s ... více Článek Plnohodnotné rostlinné jídlo? P

projít na článek

Rozhovor s Miroslavou: „Vitariánství mi poskytlo možnost spojit fyzično s duchovnem. Fyzická stránka a její čistota úzce souvisí s čistotou duchovní...“

Pro další z řady rozhovorů s lidmi podnikajícími v oblasti raw food anebo lidmi, kteří mají s vitariánskou stravou delší zkušenosti, jsem si vybrala jednatelku kavárny MyRaw Café, paní Miroslavu Malaníkovou. Kavárna, zaměřená na vegan raw food stravu, byl

projít na článek