Po menší přestávce je tu nový recept na jednoduchou sladkou dobrotu. Červenec trávíme se synem u rodiny na Moravě a tak máme neustálý přísun domácího ovoce a zeleniny. Jedinou nevýhodou je omezené internetové připojení, ale i tak se můžete těšit na další letní recepty. Rybíz je surovina, která roste snad na každé zahrádce. Červený, černý nebo bílý, každý chuťově jiný, ale samozřejmě moc dobrý. Překvapilo mě, že si červený rybíz oblíbil i náš malý, přestože je přeci jen kyselejší, vůbec mu to nebrání v tom, utrhnout si šťavnaté červené bobulky přímo z keříku. Můžete z něj stejně jako já připravit zásobu džemů na vánoční linecké, rybízovou limonádu, zamrazit či upéct typický rybízový koláč. U nás tentokrát i s drobenkou. Pokud máte nějaký dobrý tip jak rybíz ještě zpracovat, sem s ním. Ingredience 200 g polohrubé mouky 100 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 1/2 kypřícího prášku 3 vejce 6 lžic mléka 8 lžic oleje 300 g rybízu Drobenka 50 g hrubé mouky 30 g cukr moučka 30 g másla Postup Nejprve si vytvoříme drobenku. Pomocí prstů smícháme mouku, cukr a máslo tak, až se nám začne vše trochu drobit. Drobenka je hotová a můžeme ji odložit stranou. Mouku promícháme s kypřícím práškem a poté přidáme cukry, mléko, olej a vejce. Vytvoříme hladké tekuté těsto, které nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Já použila kulatou formu o průměru 28 cm. Těsto se naštěstí vešlo a nepřeteklo, přesto klidně použíjte o něco větší formu. Těsto poklademe omytými kuličkami rybízu a vše na závěr posypeme drobenkou. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 20-25 minut. Tip Pokud chcete, aby vám ovoce zůstalo na povrchu a nepropadlo těstem dolů, obalte ho při přípravě v polohrubé mouce. Článek Rybízový koláč s drobenkou se nejdříve objevil na Mezi hrnci.
Sezóna rybízu je v plném proudu. Nevím jak vy, ale já mám nejraději rybíz přímo z keříku do pusy. Když už pak natrhaný, tak a u nás tyto drobné bobulky frčí nejvíc na nějakém tom koláči, ať už v trochu pracnější kynuté variantě, či jednoduchém drobenkovém
Ingredience: 1 hrnek mouky 1 lžička prášku do pečiva 3/4 hrnku cukru 1 hrnek podmáslí kostka másla plechovka odkapaných broskví Detaily receptu: Smíchejte mouku, prášek do pečiva, cukr, podmáslí a zformujte těsto. Rozpusťte máslo na pánvi. Máslo nalijte n
projít na článekMáte rádi sladké, ale nechcete v kuchyni strávit více času, než je nutné? Pak si můžete upéct jednoduchý ovocný koláč ze šesti surovin. Navíc se můžete rozhodnout, zda zvolíte klasiku nebo si upečete jeho bezlepkovou variantu. Jdeme na to. Tři celá vejce
Tento slavnostnější koláč čekal mého manžela při návratu z Ameriky. Pochutnali jsme si na něm všichni tři včetně našeho syna, kterému jahody začaly obzvlášť chutnat. Měla jsem radost, že jsem na ně na trhu natrefila, ale stejnou službu by určitě udělaly n
Mať chuť na sladké nie je ničím výnimočným. Niekto má chuť na sladké len veľmi málo, no iní zas potrebujú dennodenne niečo sladké. Ak aj vy sa snažíte zdravo stravovať, sladké nemusíte hneď vyhadzovať z jedálnička, pretože chuť na sladké je možné zahnať r
projít na článek