Sezóna rybízu je v plném proudu. Nevím jak vy, ale já mám nejraději rybíz přímo z keříku do pusy. Když už pak natrhaný, tak a u nás tyto drobné bobulky frčí nejvíc na nějakém tom koláči, ať už v trochu pracnější kynuté variantě, či jednoduchém drobenkovém koláči. Ingredience 250 g polohrubá mouka kvásek 1/2 kostky droždí 1 lžíce cukr krupice 100 ml polotučné mléko špetka polohrubé mouky 1 vejce 30 g rozpuštěného másla 3 lžíce cukr krupice tvarohová náplň 1 tvaroh ve vaničce kůra z 1/2 citrónu cukr moučka dle chuti 1 vejce rybíz drobenka (nemusí být) Postup Nejprve si připravíme kvásek. Mléko dáme do sklenice, mírně ohřejeme v mikrovlnce, aby bylo trochu teplé, nesmí být však moc. Přidáme do něj rozdrobené kvasnice, cukr a trochu mouky. Vše zamícháme a necháme vzejít. Do 5 minut už kvásek zdvojnásobí objem a můžeme s ním dále pracovat. Mouku prosejeme, přidáme vzešlý kvásek, vejce a rozpuštěné ne moc teplé máslo. Vše zpracujeme v míse pomocí delší vařečky do těsta popř. kuchyňského robota. Správně připravené těsto se na stěny nádoby nelepí. V případě potřeby přidejte trochu mouky. Posypeme trochou mouky, nádobu přikryjeme utěrkou a necháme na teplejším místě nakynout. Těsto by mělo zdvojnásobit objem. Doba kynutí závisí na okolní teplotě a pohybuje se od cca 45 minut a déle. Poté vyválíme těsto a přeneseme na plech s pečícím papírem. Opravdu se nebojte a vyválejte velký koláč- těsta je dost, případně můžete udělat i čtverec nebo 2 menší. Okraje koláče vyvýšíme. Připravíme si tvarohovou náplň smícháním výše uvedených surovin. Na koláč naneseme střídavě tvarohovou náplň a rybíz. Tvarohovou náplň můžete nanášet sáčkem s ustřihnutým rožkem. Na závěr můžete koláč posypat drobenkou z polohrubé mouky, másla a cukru krupice (poměr 1,5:1:1). Pečeme při 170 °C cca 30 minut. Článek Rybízový tvarohový koláč se nejdříve objevil na Mezi hrnci.
V dnešním článku jsme si pro Vás připravili vynikající recept pro milovníky šťavnatých tvarohových dezertu. Tenhle tvarohový koláč je snadný na přípravu a má úžasnou tvarohovou chuť. Jemné těsto a tvarohový krém tvoří dokonalou kombinaci chutného dezertu.
projít na článekPo menší přestávce je tu nový recept na jednoduchou sladkou dobrotu. Červenec trávíme se synem u rodiny na Moravě a tak máme neustálý přísun domácího ovoce a zeleniny. Jedinou nevýhodou je omezené internetové připojení, ale i tak se můžete těšit na další
Na mnohých zahrádkách právě vrcholí sběr angreštu. Já ten svůj dostala přímo natrhaný od mojí babičky. Angrešt roste na keříku či menším stromku, má úžasnou sladkokyselou chuť a může být různě zbarvený dle odrůdy od zelené, žluté až popř. červenou, kterou
Tento koláč z tvarohu a s pomeranči určitě stojí za zkoušku. Mám ráda jeho sladkou a zároveň trochu nakyslejší svěží chuť. Pomerančů si doma užíváme převážně v zimních měsících. Jednak jsou plné vitamínů a jednak během ostatních období dáváme přednost spí
Tomuto křehkému koláči plném tvarohové náplně určitě neodoláte. Jelikož jsem potřebovala na jaře zlikvidovat zásoby z mrazáku, použila jsem zamrazené borůvky s červeným rybízem. Pokud byste použili nějaké jiné ovoce popř. jinou kombinaci, doporučuji pak u