Tento koláč z tvarohu a s pomeranči určitě stojí za zkoušku. Mám ráda jeho sladkou a zároveň trochu nakyslejší svěží chuť. Pomerančů si doma užíváme převážně v zimních měsících. Jednak jsou plné vitamínů a jednak během ostatních období dáváme přednost spíše našemu sezónnímu ovoci. Pokud seženete chemicky neošetřené pomeranče, tím lépe. Avšak sama vím, že narazit na ně v tradičních supermarketech, je prakticky nemožné. Na internetu jsou však možnosti daleko větší, a pokud máte nějaký odzkoušený tip, kam na ně, ráda si nechám poradit. Ingredience Korpus 200 g sušenek (např. Lotus sušenky) 100 g másla Náplň 2 lžíce pomerančové šťávy 2 tvarohy ve vaničce (celkem 500 g) 3 vejce 100 g cukr krupice 1 vrchovatá lžíce vanilkového pudinku trocha pomerančové kůry plátky pomeranče na dozdobení Postup Sušenky rozdrtíme v mixéru, přidáme rozehřáté máslo a vytvoříme sušenkové těsto, které rozložíme do dortové formy o průměru 24 cm (pokud chcete vyšší, použijte menší formu). Rozložíme i na stěny cca do výšky 1-2 cm. Necháme v lednici ztuhnout. Mezitím si připravíme náplň. Vejce pomocí vidličky rozšleháme a pořádně promícháme s ostatními ingrediencemi. Klidně na smíchání použijte robot. Náplň nalijeme na sušenkovou vrstvu a pečeme při 170 °C cca 50 minut. Poté necháme v otevřené troubě vychladnout. Na závěr ozdobíme kolečky pomeranče a uchováváme v lednici. Podáváme vychlazený. Článek Pomerančový tvarohový koláč se nejdříve objevil na Mezi hrnci.
V dnešním článku jsme si pro Vás připravili vynikající recept pro milovníky šťavnatých tvarohových dezertu. Tenhle tvarohový koláč je snadný na přípravu a má úžasnou tvarohovou chuť. Jemné těsto a tvarohový krém tvoří dokonalou kombinaci chutného dezertu.
projít na článekNa mnohých zahrádkách právě vrcholí sběr angreštu. Já ten svůj dostala přímo natrhaný od mojí babičky. Angrešt roste na keříku či menším stromku, má úžasnou sladkokyselou chuť a může být různě zbarvený dle odrůdy od zelené, žluté až popř. červenou, kterou
Tomuto křehkému koláči plném tvarohové náplně určitě neodoláte. Jelikož jsem potřebovala na jaře zlikvidovat zásoby z mrazáku, použila jsem zamrazené borůvky s červeným rybízem. Pokud byste použili nějaké jiné ovoce popř. jinou kombinaci, doporučuji pak u
Sezóna rybízu je v plném proudu. Nevím jak vy, ale já mám nejraději rybíz přímo z keříku do pusy. Když už pak natrhaný, tak a u nás tyto drobné bobulky frčí nejvíc na nějakém tom koláči, ať už v trochu pracnější kynuté variantě, či jednoduchém drobenkovém
Už je to nějaký ten týden, co jsem pekla tento úžasný kynutý tvarohový koláč s borůvkami. Od té doby jsem ho pekla již několikrát a v různých variantách, ať už s použitím špaldové mouky, jiného ovoce (broskve, nektarinky) či s mandlovou drobenkou. To je n