Tvarohový koláč sangreštem

Na mnohých zahrádkách právě vrcholí sběr angreštu. Já ten svůj dostala přímo natrhaný od mojí babičky. Angrešt roste na keříku či menším stromku, má úžasnou sladkokyselou chuť a může být různě zbarvený dle odrůdy od zelené, žluté až popř. červenou, kterou jsem dostala i já. Můžete ho ujídat jen tak, připravit z něj vynikající džem nebo právě tento svěží letní ovocný koláč. Mimochodem už jste někdy slyšeli o Jostě? Je to kříženec mezi angreštem a černým rybízem a např. sirup z ní je neuvěřitelně chutný. Ingredience 250 g polohrubé mouky 160 g cukr krupice 1 polotučný tvaroh ve vaničce 100 ml oleje 4 lžíce mléka 3 vejce 1 kypřící prášek do pečiva trocha citrónové kůry (nemusí být) 350 g angreštu Postup Angrešt omyjeme, zbavíme stopek a necháme osušit. Mezitím si promícháme tvaroh s cukrem, citrónovou kůrou a vejci. Poté přilijeme mléko, olej a přisypeme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Vše smícháme do hladkého těsta. Nelekněte se, těsto je hutnější. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy popř. remosky s pečícím papírem. Rozetřeme a poklademe ho kuličkami angreštu, některé kuličky můžeme i více zatlačit do těsta. Pokud chcete, aby vám nějaký ten angrešt zůstal na vrchu koláče, můžete ho trochu obalit v polohrubé mouce. Pečeme v troubě na 180 °C dle velikosti plechu. Po 20 minutách raději kontrolujeme pomocí špejle. Pokud se po zapíchnutí špejle na ni těsto nenalepí, koláč je hotový. Můžete péct i v remosce cca 45 minut. Článek Tvarohový koláč s angreštem se nejdříve objevil na Mezi hrnci.

projít na článek

Ne koláč, ale zlato šťavnatý tvarohový dezert

V dnešním článku jsme si pro Vás připravili vynikající recept pro milovníky šťavnatých tvarohových dezertu. Tenhle tvarohový koláč je snadný na přípravu a má úžasnou tvarohovou chuť. Jemné těsto a tvarohový krém tvoří dokonalou kombinaci chutného dezertu.

projít na článek

Pomerančový tvarohový koláč

Tento koláč z tvarohu a s pomeranči určitě stojí za zkoušku. Mám ráda jeho sladkou a zároveň trochu nakyslejší svěží chuť. Pomerančů si doma užíváme převážně v zimních měsících. Jednak jsou plné vitamínů a jednak během ostatních období dáváme přednost spí

projít na článek

Tvarohový koláč sborůvkami arybízem

Tomuto křehkému koláči plném tvarohové náplně určitě neodoláte. Jelikož jsem potřebovala na jaře zlikvidovat zásoby z mrazáku, použila jsem zamrazené borůvky s červeným rybízem. Pokud byste použili nějaké jiné ovoce popř. jinou kombinaci, doporučuji pak u

projít na článek

Rybízový tvarohový koláč

Sezóna rybízu je v plném proudu. Nevím jak vy, ale já mám nejraději rybíz přímo z keříku do pusy. Když už pak natrhaný, tak a u nás tyto drobné bobulky frčí nejvíc na nějakém tom koláči, ať už v trochu pracnější kynuté variantě, či jednoduchém drobenkovém

projít na článek

Borůvkový kynutý koláč

Už je to nějaký ten týden, co jsem pekla tento úžasný kynutý tvarohový koláč s borůvkami. Od té doby jsem ho pekla již několikrát a v různých variantách, ať už s použitím špaldové mouky, jiného ovoce (broskve, nektarinky) či s mandlovou drobenkou. To je n

projít na článek