Tomuto křehkému koláči plném tvarohové náplně určitě neodoláte. Jelikož jsem potřebovala na jaře zlikvidovat zásoby z mrazáku, použila jsem zamrazené borůvky s červeným rybízem. Pokud byste použili nějaké jiné ovoce popř. jinou kombinaci, doporučuji pak upravit poměr cukru v náplni. V borůvkovo-rybízové verzi je koláč tak akorát sladký i kyselý zároveň. Ingredience těsto 200 g hladké mouky 100 g másla20 g cukr krupice4-5 lžic ledové vodynáplň 2 tučné tvarohy ve vaničce 2 vejce50 g rozpuštěného másla170 g cukr krupice50 ml mléka1 lžička vanilkového extraktu40 g kukuřičného škrobu 200 g ovoce (borůvky s rybízem), možné i mražené Postup Nejprve si vypracujeme těsto. Smícháme mouku, cukr a přidáme na malé kostky nakrájené máslo přímo z lednice. Opatrně zpracujeme dohromady (příliš nehněteme, nejlépe krátce v kuchyňském robotu) a nakonec přidáme po lžících ledovou vodu, aby se nám drobenka spojila v těsto. Pracujeme rychle a snažíme se těsto příliš rukama nezahřívat. Následně dáme těsto do lednice nejlépe přes noc.Připravíme si náplň. Cukr, rozpuštěné máslo a žloutky utřeme do pěny. Poté přidáme mléko s rozmíchaným škrobem, tvarohy a vanilkový extrakt. Vše dobře promícháme a nakonec zapracujeme vyšlehané bílky.Formu o průměru 26 cm vymažeme máslem a vložíme vyválené těsto. Nalijeme na něj tvarohovou náplň a posypeme ovocem.Pečeme při 180 °C cca 45 minut. Článek Tvarohový koláč s borůvkami a rybízem se nejdříve objevil na Mezi hrnci.
V dnešním článku jsme si pro Vás připravili vynikající recept pro milovníky šťavnatých tvarohových dezertu. Tenhle tvarohový koláč je snadný na přípravu a má úžasnou tvarohovou chuť. Jemné těsto a tvarohový krém tvoří dokonalou kombinaci chutného dezertu.
projít na článekNa mnohých zahrádkách právě vrcholí sběr angreštu. Já ten svůj dostala přímo natrhaný od mojí babičky. Angrešt roste na keříku či menším stromku, má úžasnou sladkokyselou chuť a může být různě zbarvený dle odrůdy od zelené, žluté až popř. červenou, kterou
Tento koláč z tvarohu a s pomeranči určitě stojí za zkoušku. Mám ráda jeho sladkou a zároveň trochu nakyslejší svěží chuť. Pomerančů si doma užíváme převážně v zimních měsících. Jednak jsou plné vitamínů a jednak během ostatních období dáváme přednost spí
Sezóna rybízu je v plném proudu. Nevím jak vy, ale já mám nejraději rybíz přímo z keříku do pusy. Když už pak natrhaný, tak a u nás tyto drobné bobulky frčí nejvíc na nějakém tom koláči, ať už v trochu pracnější kynuté variantě, či jednoduchém drobenkovém
Jeden z příkladů skvělé kombinace sladké a kyselé chuti je právě tento moučník. Stačí kousek citrónového koláče a určitě vás zasytí. I když náplň obsahuje poměrně dost cukru, vyváží to právě ne moc sladký korpus a lesní borůvky. Navíc občas si takto zamls