Sezónní recept - Stir-fry s lososem

Doba přípravy: 30 minut Suroviny: kůra a šťáva z 1 limetky teriyaki omáčka 4 lžíce filet z lososa s kůží, asi 125 g každý 2 ks Bezvaječné nudle VIMIXA mix barevné zeleniny 300 g olej sójová omáčka při podávání Postup: V mělké misce smíchejte teriyaki omáčku s nastrouhanou kůrou z limetky. Vložte filety z lososa, důkladně je omáčkou obalte a nechte asi 10 minut marinovat. Rozehřejte wok nebo pánev na střední teplotu a nalijte 1 lžíci rostlinného oleje. Shrňte trochu přebývající marinády z lososa, pak filety vložte do oleje a opékejte 2–3 minuty z každé strany, pak je vyjměte a odložte stranou. Nudle VIMIXA uvařte podle návodu na obalu. Mezitím přidejte do woku zbylou marinádu spolu se zeleninou a smažte 3–4 minuty. Uvařené nudle slijte, nechte okapat a potom vmíchejte do woku. Navrch položte velké kousky lososa. Pokapejte limetkovou šťávou a podávejte horké s sójovou omáčkou pro dochucení.

projít na článek

Sezónní pojištění - povinné ručení i havarijní

Sezonní pojištění je pro vás vhodné, pokud: Chcete vozidlo pojistit a využívat jen na určité období v roce Nechcete platit zbytečně za celý rok Chcete mít platné povinné ručení a nevracet značky (RZ) do depozitu Návod na okamžitou kalkulaci v textu

projít na článek

Sezónní recept - Nudle na asijský způsob

Doba přípravy: 30 minut Suroviny: bezvaječné nudle 500 g Vimixa kuřecí prsa 500 g teriyaki omáčka 2 lžíce olej 2 lžíce mrkev 2 ks kořen zázvoru 5cm kousek citronová tráva 2 stonky jidášovo ucho 200 g pórek 1 ks soj

projít na článek

SUŠENKY PRO KÁJU

Tyhle sušenky dostaly jméno po kamarádce, která nemůže lepek. Ale kterou chceme také pohostit, když k nám zavítá. Sušenky se hodí i pro dospělé ke kávě, jako doplněk dětské svačiny nebo na pořádnou túru. Ponecháte-li recept jak je, mohou si na něm pochu

projít na článek

Tipy na každý den - Lahodné letní osvěžení

Recept na lahodné letní osvěžění: Do hrnečku nasypeme plnou hrst Ibiškových květů, které zalijeme horkou vodou. ( https://bit.ly/3w7T1IA ) - čaj z ibišku může mít antioxidační,...

projít na článek

Jehněčí pečínka

Ovce byly odpradávna chovány v horských a podhorských oblastech Jeseníků. Jehněčí maso se zpracovávalo většinou za čerstva, nejběžnější úpravou bylo pečení s přidáním sezónní zeleniny a bylinek. Tato delikatesa získává jemné aroma díky nakládání do zeleni

projít na článek