Sklízíme první ovoce

Sice ještě není vše hotové, ale i tak máme velkou radost z našich prvních plodů. Ochutnali jsme zimolez, urodilo se docela dost jahod. Velkou radost nám udělaly první plody muchovníků, na kterých jsme si pochutnali. A už zrají rybízy. Máme prvních pár skleniček rybízové marmelády. VStanda se hodně věnuje kamenickému řemeslu, dodělává chodník před dveřmi. []

projít na článek

Proč a kdy do svého jídelníčku zařadit Buddhovo ovoce?

Slyšeli jste někdy o Buddhově ovoci? Jedná se o plody stromu siraitia grosvenorii, který roste v Číně. V čem je toto ovoce výjimečné a proč ho přidat do svého jídelníčku? Původ názvu mnišského ovoce Pro zelené plody, které po usušení změní barvu na hnědou

projít na článek

JAblko, ONblko, MYblko

Jablko je typické české ovoce. V tomto období se stává velmi častou volbou z důvodu dostupnosti a ceny. Čekáme, než se urodí a dozraje ovoce nové a do té doby bude jablko stále v kurzu. Toto šťavnaté ovoce nám kromě lahodné chuti přináší i řadu tělu prosp

projít na článek

GRILOVANÉ OVOCE: JABLKA, BROSKVE, ANANAS I BANÁN - TO POTĚŠÍ

Grilovací sezóna je tady. Přichází čas blýsknout se před návštěvou a také si  u grilu dobře pochutnat. Každou zahradní párty jistě ozvláštní čerstvě grilované ovoce, které skvěle chutná. Dezert z grilovaného ovoce. Výborné chuti dosáhnete přidáním kvalitn

projít na článek

Jarošovský Jaroš nový jarní pivní speciál

Náš  Jaroš  je zbrusu nový  speciál, který  jsme uvařili na oslavu přicházejícího jara a pojmenovali na doporučení  našich fanoušků. Jde o pivo stylu American Pale Ale, při jehož výrobě  jsme použili Pale Ale a pšeničný  slad, které  dávají  tomuto svrchň

projít na článek

Jak dopravit na trh ovoce a zeleninu v tekutém stavu

Ovoce a zelenina patří k základním potravinovým surovinám a nelze se bez nich obejít. Rostlinná strava poskytuje člověku dostatek výživových prvků a bylo již potvrzeno, že prodlužuje život, nehledě na to, že lidské tělo se může díky tomu regenerovat mnohe

projít na článek