Slávky jedlé

Slávka jedlá je velký mořský mlž. Je typickým pokrmem středoevropské kuchyně a lze ji připravit na mnoho způsobů.

projít na článek

Recepty na slávky

Slávky jsou běžně po celém světě sbírány na jídlo z přírodních i z uměle vytvořených lokalit. Jsou základem pro mnohé pokrmy z mořských plodů ve španělské, portugalské, francouzské, holandské, belgické a italské kuchyni. Jejich chuť je zvláštně kořenitá.

projít na článek

Jedle

Jedle, krásný štíhlý jehličnatý strom. Jedle patří mezi jehličnaté stromy s rovným kmenem a větvemi v přeslenu. Jehlice u jedle jsou většinou dvouřadé, hřebenitě uspořádané, na vrcholu vykrojené. Šišky na větvích jedle nevisí, ale vyrůstají směrem nahoru,

projít na článek

DIY ozdoby ze škrobu a jedlé sody

Příspěvek DIY ozdoby ze škrobu a jedlé sody pochází z Ekovanoce

projít na článek

Hrnkové knedlíky z kefíru a máslových krutonů

1/2 hrnku polohrubé mouky 1/2 hrnku hrubé mouky 2 vejce 1 hrnek kefíru 2 rohlíky 1 kousek másla 1 lžíce oleje sůl na špičku nože jedlé sody Nejdříve nakrájíme rohlíky na kostky. Na másle je opečeme dozlatova a necháme…

projít na článek

Houba liška obecná

Liška obecná patří mezi jedlé houby. Její žluté plodnice jsou kulinářsky ceněné. Český název vychází z podobnosti mezi barvou plodnic a liščí srstí. Na Moravě a na Českomoravské vrchovině se tyto houby označují jako kuřátka, na Slovensku jako kuriatka. Me

projít na článek