SMRT POSLEDNÍCH TEMPLÁŘŮ

Chudým vojákům Ježíše Krista, běžně nazývaným templáři, jsme se věnovali už v jednom článku, když jsme si vyprávěli příběh založení řádu a popsali pravidla jejich řeholního života - ZDE. Nyní si přiblížíme jejich tragický konec. V průběhu svého trvání tento pověstmi opředený a gloriolou slávy ověnčený řád mnichů válečníků velice zbohatnul. Samotní členové řádu neměli skoro nic, vlastně byli "chudí jako kostelní myši", protože se během přijímací ceremonie zříkali veškerého osobního...

projít na článek

Spasení aneb smrt očima našich předků

Smrt je neodvratná pro všechny narozené. My dnes tématiku smrti tabuizujeme, svět před několika set lety se ale na smrt aktivně připravoval v průběhu života. A proto se vypravme do konce renesance, počátku baroka a sdělme si, jak smrt a tuto problematiku

projít na článek

Život a smrt očima slavných

 Jak smrt viděli J. E. Purkině, J. W. Goethe a Benjamin Franklin.

projít na článek

Co viděla fotopast

Pomoc zvířatům by měla být taková, aby zbytečně neriskovala smrt na silnicích a nemusela bydlet s člověkem. Tak to vidí fotopast:-)

projít na článek

Betynka

Byla to přirozená smrt nebo selhání veterináře? Už dva roky mi to vrtá hlavou. Co se stalo onen osudný den?  Dovolte, aby svůj poslední příběh vyprávěla Betynka sama.

projít na článek

A JE TADY PÁTEK TŘINÁCTÉHO

Tak tady máme pátek 13., který je často považován za předzvěst smůly. Ono však záleží jakou optikou se člověk na události kolem sebe dívá.. Třináctka v tarotu symbolizuje smrt i znovuzrození.

projít na článek