V lidském zažívacím ústrojí jsou mikroorganismy usídleny v miliardových počtech (jejich váha může přesahovat 1 kg). Jejich svět je velmi pestrý - zahrnuje stovky druhů - prospěšných i škodlivých. Často ani netušíme, jak moc ovlivňují náš život.
Kyselina listová je ve vodě rozpustný vitamín ze skupiny B-komplex. Je nezbytný pro syntézu nukleových kyselin, při krvetvorbě a zvláštní význam má pro normální růst a vývoj plodu. Částečně ji produkuje střevní mikroflora.
projít na článekKyselina pantothenová v potravě Název pro kyselinu pantothenovou pochází z řečtiny a znamená „všude se nacházející“; vitamín B 5 se skutečně nachází v mnoha potravinách rostlinného i živočišného původu, především v mase a vnitřnostech, celozrném pečivu a
projít na článekKEFÍR PIJEME DENNĚ.. beru ho sebou také jako osvěžení na procházky či výlety. Je obecně známo, že imunitní systém je v takové kondici, v jaké je vaše zažívání a hlavně vaše střevní mikroflóra. Nápoj z kefíru zamezuje shromažďování a hnití potravy ve
projít na článekTento typ dotazů dostávám velmi často a také, zda jsou probiotika vhodná podávat dětem už od narození. Odpověď je komplexnější a vždy individuální, proto doporučuji se o vhodnosti konkrétních probiotik vždy poradit s odborníkem, který této problematice ro
projít na článekSkladba našich střevních bakterií – stejně jedinečná jako otisky našich prstů – hraje nesmírnou roli v udržení zdraví a prevenci onemocnění. Vaše střevní flóra přímo ovlivňuje fungování různých vnitřních orgánů, jako jsou kůže, plíce, prsa a játra.
projít na článek