STŘEVNÍ MIKROFLORA

V lidském zažívacím ústrojí jsou mikroorganismy usídleny v miliardových počtech (jejich váha může přesahovat 1 kg). Jejich svět je velmi pestrý - zahrnuje stovky druhů - prospěšných i škodlivých. Často ani netušíme, jak moc ovlivňují náš život.

projít na článek

VITAMIN B9 -FOLÁT (KYS.LISTOVÁ)

Kyselina listová je ve vodě rozpustný vitamín ze skupiny B-komplex. Je nezbytný pro syntézu nukleových kyselin, při krvetvorbě a zvláštní význam má pro normální růst a vývoj plodu. Částečně ji produkuje střevní mikroflora.

projít na článek

VITAMIN B5 - KYS. PANTOTHENOVÁ

Kyselina pantothenová v potravě Název pro kyselinu pantothenovou pochází z řečtiny a znamená „všude se nacházející“; vitamín B 5 se skutečně nachází v mnoha potravinách rostlinného i živočišného původu, především v mase a vnitřnostech, celozrném pečivu a

projít na článek

PROČ PÍT KEFÍR

KEFÍR PIJEME DENNĚ.. beru ho sebou také jako osvěžení na procházky či výlety. Je obecně známo, že   imunitní systém je v takové kondici, v jaké je vaše zažívání a hlavně vaše střevní mikroflóra.  Nápoj z kefíru   zamezuje shromažďování a hnití potravy ve

projít na článek

Jak se vyvíjí střevní mikrobiom novorozence a jaká probiotika užívat?

Tento typ dotazů dostávám velmi často a také, zda jsou probiotika vhodná podávat dětem už od narození. Odpověď je komplexnější a vždy individuální, proto doporučuji se o vhodnosti konkrétních probiotik vždy poradit s odborníkem, který této problematice ro

projít na článek

JAK SILNOU IMUNITU BUDEME MÍT PROTI RAKOVINĚ URČUJÍ STŘEVNÍ BAKTERIE

Skladba našich střevních bakterií – stejně jedinečná jako otisky našich prstů – hraje nesmírnou roli v udržení zdraví a prevenci onemocnění. Vaše střevní flóra přímo ovlivňuje fungování různých vnitřních orgánů, jako jsou kůže, plíce, prsa a játra.  

projít na článek