Sušené droždí

Pečení a droždí neodmyslitelně patří k sobě. A sušené droždí je vždy po ruce. Dá se použít na vše. Jediné, co z něj nemůžete připravit, jsou různé drožďové polévky a pomazánky. Sáčky se sušeným droždím jsou na našem trhu nabízeny o váze mezi 6 a 8 gramy. To je množství vhodné cca na půl kila mouky.

projít na článek

Žitný chléb

Pokud máte tu možnost, konzumujte raději chléb z celého žitného zrna a kváskový (místo chleba, kde bylo použito droždí). Kvásek je na rozdíl od droždí přirozenou substancí, která v důsledku svého působení posiluje imunitu. Žitný chléb nadto vydrží delší d

projít na článek

NASKLADNĚNÍ: Sušené hovězí maso - JERKY - 0,25g - Adventure menu

Sušené hovězí maso - JERKY Všichni ho známe, většina z nás ho jí, ale málokdo ví, jak by mělo chutnat. Proto přinášíme konečně poctivé SUŠENÉ MASO (JERKY), vyrobené z toho nejkvalitnějšího hovězího a krůtího masa. Díky tomu si můžete vychutnat skvělou c

projít na článek

Pečeme s amoniem

Nemáte zkušenosti s amoniem a chtěli byste to vyzkoušet? Nic vám v tom nebrání, ba dokonce jsou recepty, které vás k jeho použití nabádají, protože amonium, obvykle nazývané cukrářské droždí, je jedinečnou ingrediencí, která danému pokrmu dodá tu správnou

projít na článek

Historie indiánského masa

Když náčelník kmene jménem „Ten, který suší maso“ pátral v historii svých předků, zjistil, že výraz jerky je odvozen od slova ch’arki. To pochází z kečuánštiny, jazyka starých Inků, a znamená solené a sušené maso. Sušené maso znaly odedávna všechny lov

projít na článek

Amonium

Amonium – jinak řečeno cukrářské droždí nebo pospěšná sůl – se při vyšších teplotách mění v plyn, který těsto kypří při pečení. Při přípravě těsta se musí dbát na to, aby ostatní suroviny byly chladné. Těsto by se ihned po smíchání mělo zpracovat nebo umí

projít na článek