SYROVÁ STRAVA - VITARIÁNSTVÍ

Vitariánství  je výživový směr založený na přijímání výhradně tepelně neupravených, živých potravin rostlinného původu, mezi než patří  zelenina ,  ovoce , ořechy, semena, naklíčené  obilí  a luštěniny. Za vitariány se mnohdy mylně označují i tací, kdož pijí syrové  mléko  a  mléčné výrobky  převážně z kozího nebo ovčího mléka. Často se vitariánsky stravují v teplém ročním období i nevitariáni.

projít na článek

Co je nutrigenomika a jaká je pro člověka optimální strava

V poslední době jsme přímo bombardování médii, klinickými studiemi z Harvardu či jiných renomovaných univerzit, peer-reviewed magazínů, lékaři, výživovými specialisty apod., co bychom měli a neměli jíst a co je vlastně optimální strava pro člověka. Jednou

projít na článek

NEBEZPEČNÉ BAKTERIE V POTRAVINÁCH

K potencionálně nebezpečným potravinám se řadí nedovařená drůbež a maso, nepasterované mléčné výrobky, rýže, která stála příliš dlouho na teple nebo byla nesprávně ohřívána, korýši a měkkýši z neznámých zdrojů, zkažené tučné ryby, vařené masné výrobky, sy

projít na článek

CARPACCIO Z ČERVENÉ ŘEPY

Využijte sezonu a vychutnejte si červenou řepu v nejlepší kondici a za syrova. Marinováním plátky řepy krásně zkřehnou a vsáknou další chutě. Za pár korun tak vytvoříte luxusní předkrm. My jsme si výborně pochutnali.. a navíc je to tak jednoduché!

projít na článek

KONZUMACE RÝŽE DALŠÍ DEN PO UVAŘENÍ JE NEBEZPEČNÁ

Nikdo nemá rád vyhazování jídla, proto většina z nás schovává zbylou rýži na následující den. Málokdo ví, že ohřívaná rýže je riziková a hrozí po ní otrava. A proč je konzumace rýže další den nebezpečná?  Syrová rýže  může obsahovat vý trusy bakterie z

projít na článek

ŽIVÁ STRAVA UZDRAVUJE

Náš přístup ke zdraví prochází v současné době revolučními změnami. Vděčíme za to mimo jiné prvním odvážlivcům, kteří do svého jídelníčku zařadili syrové potraviny rostlinného původu, které vždy přispějí ke zlepšení kvality života.

projít na článek