Tofu se stalo běžnou součástí našeho jídelníčku. Pochází z Číny, kde se začalo vyrábět ve druhém století před naším letopočtem. V sedmém století se jeho znalost rozšířila i do Japonska. V obou těchto zemích, stejně tak jako ve Vietnamu, Koreji a Thajsku, patří dodnes k tradičním jídlům. V západních zemích bylo tofu takřka neznámé až do poloviny 20. století, ale s rostoucím zájmem o vegetariánství a zdravou stravu se i zde začalo masivně rozšiřovat. Dnes lze tofu koupit nejen v obchodech se zdravou výživou, ale i v mnoha hypermarketech a supermarketech.
Tofu, pro mnohé kus hmoty bez chuti, pro jiné výborný zdroj proteinů či dokonce i chutě, kterou nenaleznete v ničem jiném. Ať už je to tak nebo tak, ona bílkovinová kostka mne inspirovala k tomu, abych se s ní dostal až na její hranici chuti. Než jsem
projít na článekNěkdy mám chuť na rychlovku a ideálně i dosti jednoduchou. Nakrájet, prohodit, šup šup a je po všem. Nicméně, můj problém je ten, že nakonec to u žádné jednoduché rychlovky stejně neskončí. (o: Od pondělí 11. března nám začíná půst. Chápu, že pro větš
projít na článekMožná si už opravdu řeknete, že jsem blázen, ale já si prostě nemohl pomoci a pustil jsem se na velmi tenký led. Před nějakým časem, ještě na našich Kryštof kempech, jsem se poznal s vedením české pobočky, jinak mega-turecké firmy s bílými spotřebiči,
projít na článekSe sychravým počasím přichází často i nachlazení a jiné zdravotní neduhy. Přinášíme vám několik tipů, jak si zdravě poskládat jídelníček a co byste si měli hlídat, pokud chcete posílit imunitu a odolnost. Základy zdravého jídelníčku Základními prin
Pokožka je největší lidský orgán. Chrání nás před vnějšími vlivy a zaslouží si individuální péči. Veškeré živiny čerpá z našeho těla, tedy i toho, co jíme. Ne vždy ale dokáže naše strava dodat tělu a pokožce vše potřebné. Proto může dávat signály, že jí n
projít na článek