Trhané vepřové maso

Trhané vepřové maso je (teda aspoň si to myslím) takovou klasikou americké kuchyně. Není vůbec náročné na přípravu a zajisté si ho nevychutnáte jen vy, ale i ostatní strávníci se kterými se rozdělíte . Trhané vepřové maso Ingredience (kolem 12 porcí): 3 kg vepřové plece bez kosti (ramínko) 2 lžíce oleje Kořenící směs: 60 g hnědého cukru 30 g soli 12 g uzené papriky 6 g hořčičného prášku 4 g mletého černého pepře 4 g mletého kmínu Do pekáče: 2 větší cibule 5 stroužků česneku, prolisovaných 700 ml zeleninového vývaru 45 ml jablečného octa 80 g rajčatového protlaku Čerstvý tymián Postup: V menší misce připravíme kořenící směs: Smícháme hnědý cukr, sůl, uzenou papriku, mletou hořčici, kmín a pepř. Touto kořenící směsí posypeme ze všech stran připravené maso. Pořádně směs do masa vmasírujeme. Maso pak přendáme do menšího pekáče a přikryjeme alobal. Necháme v lednici odpočinout, nejlépe přes noc. Troubu si předehřejme na teplotu 150°C. Mezitím si rozehřejeme na větší pánvi olej a maso z každé strany osmahneme. Podle velikosti, tak 2 až 3 minutky z každé strany. Po osmahnutí maso dejme stranou a do pánve přidejme jablečný ocet, cibuli, česnek a rajčatový protlak. Pořádně promíchejte a nechte krátce povařit. Tuto směs pak přendejte do připravené pekáče ve kterém bude maso v troubě. Maso vložte do pekáče, zalijte vývarem, přikryjte víkem pekáče (případně alobalem) a dejte do trouby na nějaké 3,5 4 hodiny. Já jsem maso v polovině času otočil . Upečené maso vložte bokem do jiného pekáče a zakryjte alobal. Nechte ho 15 minut odpočinout. Mezitím se vrhněte na šťávu. Poslouží nám právě ta, co zůstala po masu v pekáči. Jen ji přendejte do mísy, ve které ji budete moct rozmixovat. No a pak už jen zbývá do ruky vzít vidličky a zahrát si na Wolverina z X-menů. Maso právě pomocí vidliček roztrháme. Servírovanou porci trhaného masa polijeme rozmixovanou šťávou, promícháme a je to! Příspěvek Trhané vepřové maso pochází z Daddy & Cook

projít na článek

Maso, uzeniny Praha 3 - Řeznictví a uzenářství Brabec

Tradiční české řeznictví Brabec Praha 3 nabízí produkty pouze od prověřených českých dodavatelů, nebo to je vlastní uzenářská výroba. V nabídce najdete čerstvé české maso: hovězí, vepřové, drůbeží, dle nabídky koňské, jehněčí, telecí a selecí, vyzrálé hov

projít na článek

přenechání nájmu provozovny maso-uzeniny

Nabízím přenechání nájmu zavedené prodejny maso-uzeniny v centru Staré Boleslavi, Mariánské náměstí 101/15. Kompletně vybavená prodejna umožňující okamžité převzetí i se zavedenou klientelou zákazníků. Prostor 101 m2 s následujícím rozvržením: prodejní pl

projít na článek

19.3. Pepíkovská zábava od 10:00-17:00 hod.

Grilování, maso z udírny, zábava, soutěže, k poslechu i tanci hraje harmonika

projít na článek

Kuřecí maso s rýží a chorizem (Paella styl)

Kuřecí maso s rýží a chorizem (Paella styl) Nový rok nám klepe na dveře, přípravy na vánoční svátky jsou ve špičce a k tomu patří sváteční kuchyně. Ale pokud byste po svátcích chtěli zkusit uvařit něco jiného, určitě zkuste tento zajímavý recept kuřecího

projít na článek

V sobotu zatím bude trh klasicky, od pondělí uvidíme

V sobotu budou Plzeňské farmářské trhy úplně klasicky. Případná omezení budou platná až od pondělí. Seznam prodejců je hotový, mrkněte se na www.plzensketrhy.cz. Přijedou například Hermanovi s králíky. Budou mošty od Moštárna Úherce a Nebílovské sady, zel

projít na článek