Trhané vepřové maso je (teda aspoň si to myslím) takovou klasikou americké kuchyně. Není vůbec náročné na přípravu a zajisté si ho nevychutnáte jen vy, ale i ostatní strávníci se kterými se rozdělíte . Trhané vepřové maso Ingredience (kolem 12 porcí): 3 kg vepřové plece bez kosti (ramínko) 2 lžíce oleje Kořenící směs: 60 g hnědého cukru 30 g soli 12 g uzené papriky 6 g hořčičného prášku 4 g mletého černého pepře 4 g mletého kmínu Do pekáče: 2 větší cibule 5 stroužků česneku, prolisovaných 700 ml zeleninového vývaru 45 ml jablečného octa 80 g rajčatového protlaku Čerstvý tymián Postup: V menší misce připravíme kořenící směs: Smícháme hnědý cukr, sůl, uzenou papriku, mletou hořčici, kmín a pepř. Touto kořenící směsí posypeme ze všech stran připravené maso. Pořádně směs do masa vmasírujeme. Maso pak přendáme do menšího pekáče a přikryjeme alobal. Necháme v lednici odpočinout, nejlépe přes noc. Troubu si předehřejme na teplotu 150°C. Mezitím si rozehřejeme na větší pánvi olej a maso z každé strany osmahneme. Podle velikosti, tak 2 až 3 minutky z každé strany. Po osmahnutí maso dejme stranou a do pánve přidejme jablečný ocet, cibuli, česnek a rajčatový protlak. Pořádně promíchejte a nechte krátce povařit. Tuto směs pak přendejte do připravené pekáče ve kterém bude maso v troubě. Maso vložte do pekáče, zalijte vývarem, přikryjte víkem pekáče (případně alobalem) a dejte do trouby na nějaké 3,5 4 hodiny. Já jsem maso v polovině času otočil . Upečené maso vložte bokem do jiného pekáče a zakryjte alobal. Nechte ho 15 minut odpočinout. Mezitím se vrhněte na šťávu. Poslouží nám právě ta, co zůstala po masu v pekáči. Jen ji přendejte do mísy, ve které ji budete moct rozmixovat. No a pak už jen zbývá do ruky vzít vidličky a zahrát si na Wolverina z X-menů. Maso právě pomocí vidliček roztrháme. Servírovanou porci trhaného masa polijeme rozmixovanou šťávou, promícháme a je to! Příspěvek Trhané vepřové maso pochází z Daddy & Cook
Tradiční české řeznictví Brabec Praha 3 nabízí produkty pouze od prověřených českých dodavatelů, nebo to je vlastní uzenářská výroba. V nabídce najdete čerstvé české maso: hovězí, vepřové, drůbeží, dle nabídky koňské, jehněčí, telecí a selecí, vyzrálé hov
projít na článekGrilování, maso z udírny, zábava, soutěže, k poslechu i tanci hraje harmonika
projít na článekKuřecí maso s rýží a chorizem (Paella styl) Nový rok nám klepe na dveře, přípravy na vánoční svátky jsou ve špičce a k tomu patří sváteční kuchyně. Ale pokud byste po svátcích chtěli zkusit uvařit něco jiného, určitě zkuste tento zajímavý recept kuřecího
projít na článekV sobotu budou Plzeňské farmářské trhy úplně klasicky. Případná omezení budou platná až od pondělí. Seznam prodejců je hotový, mrkněte se na www.plzensketrhy.cz. Přijedou například Hermanovi s králíky. Budou mošty od Moštárna Úherce a Nebílovské sady, zel
projít na článekObědová nabídka Úterý 9.5. Polévky Mrkvový krém s chilli a zázvorem 49,-
projít na článek