TRIK Vodnatá pizza z čerstvé mozzarely? Řešení je jednoduché

Mozzarella je jednou ze základních surovin pro přípravu Neapolské pizzy. Pokud jste již někdy pekli pizzu a přidávali na ni čerstvou mozzarellu, která je uchovávána v sáčku s nálevem, pak zbystřete. Takováto mozzarella pouští hodně vody a vodnatá pizza je na světě. Proto si dnes v krátkosti prozradíme trik, aby Vaše pizza neplavala v záplavě vody. Mozzarella v sáčku je k dostání v běžných supermarketech Většina lidí dělá pizzu s mozzarellou, která je uchovávána v nálevu. Tento nálev obsahuje sůl a udržuje mozzarellu čerstvou. Pokud tedy mozzarellu nespotřebujete ihned, doporučuji uchovávat mozzarellu v tomto nálevu i v lednici maximálně však 2 dny od otevření. Mozzarella ve slaném nálevu není vždy k dobru Mozzarella v nálevu v případě pečení pizzy není tak úplně žádoucí. Důvod je prostý pouští zbytky vody směrem do suga a výsledkem je naprosto rozmočená pizza, respektive pizza, na které sýr tančí podle natočení talíře. Pokud nemáte možnost koupit mozzarellu bez nálevu, jako je například Mozzarella La Sascina na obrázku, nezoufejte, řešení je velmi jednoduché. Vodnatá pizza Velmi jednoduchý trik Trik na vodnatou pizzu je velmi jednoduchý. Pokud máte naplánované pečení pizzy, nakrájejte Vaši mozzarellu na malé kostky zhruba 3 hodiny před pečením a vložte je do sítka, pod které dáte misku. Takto nechejte mozzarellu “odkapat” po dobu 3 hodin. Přebytečná voda z mozzarelly odkape do misky a problém s vodnatou pizzou při pečení nebude existovat. Samozřejmě, že můžete mozzarellu nechat odkapat i déle, nicméně doporučujeme minimální dobu pro odkapání držet na třech hodinách. Méně hodin by znamenalo, že by mozzarella mohla stále obsahovat dost přebytečné vody. Doufáme, že Vám tento jednoduchý trik pomůže s pečením Vaši oblíbené pizzy. V případě, že se Vám článek líbil, sdílejte ho mezi další nadšence. Budeme moc rádi. Děkujeme! The post TRIK Vodnatá pizza z čerstvé mozzarely? Řešení je jednoduché appeared first on Pizzaguru.

projít na článek

Domáca pizza

CESTO • 500 ml vlažnej vody • 2 malé lyžičky sušeného droždia • 1 malá lyžička medu • 800 g hladkej múky • 1 malá lyžička soli • 1 polievková lyžica olivového oleja • 1 strúčik cesnaku • štipka mletej rasce Cesto necháme v chladničke 24 hodín

projít na článek

STUDIO ADAX pomáhá svým klientům zvládnout povinnou EET. S Dotykačkou. A za lepší cenu než dostanete

Elektronická Evidence Tržeb je tu. Každý Vám řekne jak je to jednoduché a jaké jednoduché řešení nabízí. I průměrný znalec daného tématu musí přiznat, že to zas tak jednoduché není. A protože jako fyzická osoba Dušan Bitala pracuji v obchodě 20 let a

projít na článek

Základy pečení pizzy v peci na dřevo Rozdělání ohněPREMIUM

Pizza pec  na dřevo z našeho e-booku nebo z našeho blogu je klíčová k pečení Neapolské pizzy. Pokud nechcete trávit čas tvořením své vlastní pizza pece na dřevo, poté je řešením si pec pořídit, a v případě Pece na pizzu značky Ooni rozhodně neuděláte chyb

projít na článek

Mazácký košt

Dne 14.1.2023 proběhl v pivovaru košt až 18 druhů piv v rámci oslav 12 let od založení pivovaru. K pivu bylo možné zakousnout dobroty z grilu, pravou neapolskou pizzu od Pizza dal Cortile či něco sladkého z Kyjovské pražírny.

projít na článek

RICINOVÝ OLEJ VŠESTRANNÝ LÉK

Toužíte po krásných hustých vlasech, pevných nelámavých nehtech nebo hustých řasách? Řešení je velice jednoduché, levné a ženy ho znají již po staletí. Používejte ricinový olej. 

projít na článek