Tvarohové knedlíky jsou velmi jednoduché, rychlé, nenáročné na suroviny a můžete je plnit jakýmkoliv ovocem např. meruňkami nebo švestkami. U nás doma jsme také vždy mrazili neuvařené knedlíky do zásoby, pak už stačí jen vytáhnout a do pěti minut je oběd na stole. Výhoda tohoto těsta je ta, že neobsahuje žádný přidaný cukr, a proto jsem nemusela mít žádné výčitky, když jsem je dávala svému synovi po prvním roce. Já je mám nejraději s mákem, cukrem a zalité pořádnou dávkou rozpuštěného másla. Pro děti pak doporučuju zálivku z jogurtu a případně můžete dosladit trochou rýžového či jiného zdravějšího sirupu. Ingredience 1 měkký tvaroh (ve staniolu) cca 200 g polohrubé mouky 1 vejce špetka soli 1 lžíce rozpuštěného másla ( nemusí být) čerstvé ovoce Postup Tvaroh promícháme s vejcem dohladka a přidáme mouku se špetkou soli a případně i máslo. Vypracujeme těsto. Necháme přikryté odpočinout v lednici. Švestky/meruňky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme pecky. Jelikož jsou poměrně velké, balím vždy půlky, ale pokud vám nevadí větší knedlíky, klidně zabalte ovoce celé. Z těsta si vždy vezměte kousek a zabalte do něj půlku ovoce, v ruce pak vytvarujte do kuličky. Těsto se může na ruce trochu lepit, obalte si je v průběhu několikrát v mouce dle potřeby. Hotové knedlíky dáme do většího hrnce s vroucí vodou a vaříme cca 5 minut. Já se řídím tím, že poté, co všechny knedlíky vyplavou na hladinu (ujistěte se případně lžící, že se nepřilepily ke dnu), vařím je ještě 1-2 minutky. Článek Tvarohové knedlíky se nejdříve objevil na Mezi hrnci.
Máme zde úplně nejrychlejší oběd. Stačí vám, když si nejdříve dáte vařit vodu v hrnci na sporák. Připravte si mísu, do ní dejte jeden tvaroh ve vaničce, jedno vejce, 2 lžíce oleje a půl kila polohrubé mouky. Toto vše zamícháte, vždy si utrhnete trochu
projít na článekPo týdenní pauze, kterou jsme se synem strávili u rodiny na Moravě, mám pro vás další recept. Jak jinak než s jahodami, jejichž sezóna je právě tu a které jsem si přivezla z Moravy. A jelikož začaly samosběry, určitě se také na nějaký s malým vypravíme, p
Co potřebujeme na 4 porce? 130 g Choceňského tvarohu jemného 25 g másla 120 ml mléka 50 g hladké špaldové mouky 2 vejce 50 g nastrouhaného tvrdého sýra 1 lžička kypřícího prášku 1/4 lžičky mořské soli Postup Nejprve si v míse smícháme tvaroh, vejce, ml
projít na článekPlněné buchty Z Gruntu pro vás vyrábějí Vltavotýnské lahůdky. Ve všech prodejnách Trefa si můžete vybrat buď povidlové, makové nebo tvarohové. Dobrou chuť.
projít na článek16.7.2012 V rámci borovanského Borůvkobraní představily Vltavotýnské lahůdky nové výrobky Jogurťáčka a Borůvkové kynuté knedlíky. Jogurťáčka mohli přítomní zákazníci přímo ochutnat. 16.7.2012 V rámci borovanského Borůvkobraní představily Vltavotýnské la
projít na článek