Tvarohové vafle

Co potřebujeme na 4 porce? 130 g Choceňského tvarohu jemného 25 g másla 120 ml mléka 50 g hladké špaldové mouky 2 vejce 50 g nastrouhaného tvrdého sýra 1 lžička kypřícího prášku 1/4 lžičky mořské soli Postup Nejprve si v míse smícháme tvaroh, vejce, mléko, sýr a vychladlé rozpuštěné máslo. Poté prosejeme do mísy směs mouky, soli a kypřícího prášku a zlehka promícháme, dokud nezmizí moučné hrudky. Těsto necháme 15 minut odpočinout. Poté naléváme do silikonové formy na vafle nebo opékáme ve vymazaném předehřátém vaflovači. Pečeme do zlatova. V troubě cca 25 minut při 180°C. Podáváme s guacamole, ztraceným vejcem, plátky kvalitní šunky, salátkem, Tradičním pomazánkovým a nezapomeneme posypat klíčky nebo pažitkou. Článek Tvarohové vafle se nejdříve objevil na Choceňská mlékárna.

projít na článek

Bylinkové vafle

Ingredience pro bylinkové vafle 2 vejce-žloutky a bílky zvlášť 350 ml mléka80 ml oleje250 g hladké mouky1 kypřicí prášekHrst lístků bazalkyHrst lístků koriandru1/2 lžičky soli Postup Smícháme žloutky, mléko, olej a sůl.Přidáme mouku smíchanou s k

projít na článek

Plněné buchty Z Gruntu

Plněné buchty Z Gruntu pro vás vyrábějí Vltavotýnské lahůdky. Ve všech prodejnách Trefa si můžete vybrat buď povidlové, makové nebo tvarohové. Dobrou chuť.

projít na článek

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky jsou velmi jednoduché, rychlé, nenáročné na suroviny a můžete je plnit jakýmkoliv ovocem např. meruňkami nebo švestkami. U nás doma jsme také vždy mrazili neuvařené knedlíky do zásoby, pak už stačí jen vytáhnout a do pěti minut je oběd

projít na článek

Javorový sirup - dobré sladidlo i přírodní a veganská náhrada medu.

Javorový sirup  je v severní Americe široce používán jako poleva na palačinky, vafle, a francouzské toasty. Může být rovněž použit jako sladidlo pro müsli, obilné a rýžové kaše, dorty, koláče, pečivo, čaj a kávu. Javorový sirup může být také použit jako n

projít na článek

Nově otevřený restaurant Cafe Gril

Milí hosté, restaurant Cafe-Gril je úmístěn přímo v objektu našeho rodinného penzionu, kde Vám na přání připravíme snídani, oběd nebo večeři. V horkých letních dnech Vám načepujeme dobře chlazeného Kozlíka 11° nebo Kofolu original. Pro náročnější můžeme n

projít na článek