Uhlohydráty v potravinách

Uhlohydráty přestavují sloučeninu uhlíku, vodíku a kyslíku, tedy prvků, které mají za úkol zásobovat organismus energií. Uhlohydráty jsou tak nejlepším zdrojem energie pro lidský organismus. Když přijímáme uhlohydráty, naše tělo je rozloží na krevní cukr neboli glukózu, která je vhodným zdrojem energie pro buňky. Zdrojem uhlohydrátů jsou moučné výrobky, chléb, pečivo, knedlíky a další potraviny. Mějte však na paměti uhlohydráty = sacharidy.

projít na článek

Uhlohydráty

Uhlohydráty jsou nejlepším zdrojem energie pro lidský organismus. Poskytují tělu potřebné palivo, aby mohlo fungovat. Když přijímáme uhlohydráty, naše tělo je rozloží na krevní cukr neboli glukózu, která je vhodným zdrojem energie pro buňky. Existují dva

projít na článek

Sacharidy v potravinách

Základem léčby cukrovky je diabetická dieta, která se opírá o množství sacharidů v potravinách. To, kolik sacharidů potraviny obsahují je velmi důležité. Abyste chorobu udrželi stabilizovanou, je zapotřebí konzumovat potraviny s jejich nízkým obsahem a s

projít na článek

Nemoc dna a její přírodní léčba

Příčinami vzniku dny jsou jednak špatné stravovací návyky, jako je strava s vysokým obsahem hydrogenovaných tuků, alkohol, maso a rafinované uhlohydráty, jednak zdravotní podmínky jako inzulinová rezistence, obezita, onemocnění ledvin, stres, vysoký krevn

projít na článek

Potraviny obsahující selen a zinek

Přítomnost těchto prvků v potravinách si řada konzumentů ani neuvědomuje, přestože mají obrovský vliv na fungování lidského těla.

projít na článek

Vhodné potraviny při žlučníkové dietě

Přestože žlučníková dieta patří mezi nejčastěji doporučované diety ze zdravotních důvodů vůbec, málokdo se orientuje v tom, co může, a co nikoliv. Hlavní zásadou žlučníkové diety je omezení tuků a všech jakýmkoliv způsobem dráždivých jídel. Doporučuje se

projít na článek