Vanilkové rohlíčky vegan

Tradiční vánoční cukroví upečené bez použití živočišných přísad. Recept Ingredience: 200 g vegan margarínu 60 g moučkového cukru 20 g vanilkového cukru 280 g hladké mouky 80 g mletých vlašských ořechů 1 lžíce arašídového másla Vegan margarín Postup: vanilkové rohlíčky vegan  Všechny ingredience smícháme dohromady v těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v lednici v igelitu uležet. (Minimálně 30 minut.) Z těsta odtrháváme kousky, ze kterých válíme rohlíčky. Pečeme dorůžova cca 8-10 minut na 160-180°C. Rohlíčky necháme 3 minuty vychladnout, poté ještě za tepla obalujeme v moučkovém cukru. Výsledek: vanilkové rohlíčky vegan veganské cukroví Chuť je téměř k nerozeznání od rohlíčků z másla. Historie vanilkových rohlíčků Podle pověsti se vanilkové rohlíčky začaly péct ve Vídni na počest porážky osmanských vojsk při druhém obléhání Vídně roku 1683 v rámci Velké turecké války. Osmanská říše měla tehdy na vlajce půlměsíc a podle něj se začaly péct vanilkové půlměsíčky. V původním rakouském receptu na vanilkové rohlíčky se používají mleté mandle, v Čechách převládají v receptech mleté vlašské ořechy. Příspěvek Vanilkové rohlíčky vegan pochází z

projít na článek

VÁNOČNÍ CUKROVÍ

Až do čtvrtka 8/12 si můžete na našem e-shopu předobjednat vánoční cukroví a vaječnák. Objednávky bude možné doručit/vyzvednout od pondělí 12/12 do pátku 16/12. S LÁSKOU PEČEME: Vanilkové rohlíčky Medovníkové koule Kokosové kuličky Masarykovy knoflíky V

projít na článek

Ořechové košíčky veganské cukroví

Ořechové košíčky připravené po vegansku. Místo žloutku použito arašídové máslo, místo másla margarín, místo kraví smetany kokosová smetana. Ingredience: Těsto: 230 g hladké mouky 150 g vegan margarínu (místo másla) 70 g moučkového cukru lžíce arašídové

projít na článek

Brabantské či išlské dortíčky veganské

Toto cukroví známe pod jmény brabantské, išlské, ichelské nebo ischelské dortíčky. V této veganské verzi byl místo másla použit margarín Flora a místo žloutku půl lžičky prášku do pečiva. Ingredience:  Těsto: 300 g hladké mouky 200 g vegan margarínu 1

projít na článek

Chodské koláče vegan

V práci máme tradici, že kdo má narozeniny, musí pro ostatní přichystat hostinu. Na tu svojí jsem připravila slanou část chlebíčky s domácím hummusem (video recept mám na Instagramu), ozdobené nakládanými paprikami. A sladkou část chodské koláče. Ještě

projít na článek

SOBOTNÍ BRUNCH 24/9

Zářijový a již tradiční sobotní brunch Přivítáme Vás sklenkou Prosecca a naservírujeme Vám 4chodové menu skládající se z dvanácti různých pokrmů. Neomezená konzumace vody a kávy je samozřejmostí. Menu 24.9. Caprese s baby mozzarellou a cherry rajčátke

projít na článek