Přestože dýně je typická spíše pro podzim, dnes už není problém ji sehnat celoročně a obzvlášť tu máslovou. Na pultech ji poznáte podle typického hruškovitého tvaru. Největší problém mám vždy s jejím oloupáním, přeci jen je slupka celkem tuhá, ale když se mi to povede, čeká mě odměna v podobě úžasné oranžové dužiny s minimem semínek. Máslovou dýni můžete vařit, můžete péct, připravit z ní sladká či slaná jídla. Já ji tentokrát použila jako přílohu. Z vepřového je u nás doma nejoblíbenější právě vepřová panenka, chodím na ni k nám do Lidlu. Je rychlá na přípravu a hlavně zůstává uvnitř krásně šťavnatá. Její nevýhoda je vyšší cena, ale určitě stojí za to, si občas připlatit. Ingredience pro 4 porce 500 g vepřové panenky anglická slanina-plátky 250 g žampionů olej šalvěj sůl dýňová kaše 1 máslová dýně 1 lžíce rozpuštěného másla 50 ml polotučného mléka 1 uvařený brambor sůl Postup Žampiony rozkrojíme napůl. Máslovou dýní oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kousky cca 2 cm. Dýni i žampiony dáme na plech, pokapeme olejem, osolíme, promícháme a pečeme cca 30 minut při 180 °C. Dýně musí být měkká, zkoušíme pomocí vidličky. Vepřovou panenku si nakrájíme na špalíčky, každý špalíček obmotáme slaninou a přichytíme ji párátkem. V pánvi rozehřejeme olej, vhodíme do něj nakrájenou šalvěj a orestujeme na něm špalíčky panenky ze všech stran (slanina musí být opečená). Zbytečně příliš s masem neotáčíme tam a zpět. Poté co se maso zatáhne, dáme na 15 minut do trouby při 180 °C. Nejlepší je mít pánvičku, kterou můžete rovnou z plotny dát do trouby. Pokud nemáte, přendejte maso do menšího pekáčku či zapékací mísy a zalijte výpekem z pánve (klidně přidejte na pánev lžíci vody, abyste dostali všechen výpek). Mezitím než se nám dopeče maso, připravíme si dýňovou kaši. Upečenou dýni a uvařený brambor rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré, přidáme mléko, rozpuštěné máslo, promixujeme a dosolíme dle chuti. Článek Vepřová panenka na šalvěji se žampiony a dýňovou kaší se nejdříve objevil na Mezi hrnci.
Jaro je v plném proudu, za chvíli tu máme Velikonoce a je třeba nějak osvěžit i náš jídelníček. Velká porce mrkvičky, hrst čerstvé voňavé petrželky a osvěžující pomeranč, to je základem tohoto receptu. Díky vepřovému masu pak tímto jarnějším receptem nepo
Bylinková vepřová panenka vám nabídne lahodný pokrm plný vynikající šťávy. Kromě toho se jedná o měkké maso, které navíc obalíte v bylinkách. Právě bylinky jsou vynikajícími ingrediencemi, jež pomohou zvýraznit chuť pokrmu. K obrovským výhodám patří délka
projít na článekI když je vepřová panenka poněkud dražší, určitě stojí za vyzkoušení. Občas jsem si ji dala i v restauraci, ne všude ji však dokážou dobře připravit. Už jsem párkrát jedla vysušenou popř. gumovou vepřovou panenku a proto, pokud si chci pochutnat, tak si j
Myslíte si, že toto je exotická kombinace vaření? Omyl, toto je recept našich babiček a prababiček. Je to staročeské jídlo české kuchyně. Protože švestky a vepřové k sobě patří. Potřebujeme na 4 porce: 2 vepřové panenky 10 plátků anglické slaniny Olej,
projít na článek