Vepřová panenka našalvěji se žampiony adýňovou kaší

Přestože dýně je typická spíše pro podzim, dnes už není problém ji sehnat celoročně a obzvlášť tu máslovou. Na pultech ji poznáte podle typického hruškovitého tvaru. Největší problém mám vždy s jejím oloupáním, přeci jen je slupka celkem tuhá, ale když se mi to povede, čeká mě odměna v podobě úžasné oranžové dužiny s minimem semínek. Máslovou dýni můžete vařit, můžete péct, připravit z ní sladká či slaná jídla. Já ji tentokrát použila jako přílohu. Z vepřového je u nás doma nejoblíbenější právě vepřová panenka, chodím na ni k nám do Lidlu. Je rychlá na přípravu a hlavně zůstává uvnitř krásně šťavnatá. Její nevýhoda je vyšší cena, ale určitě stojí za to, si občas připlatit. Ingredience pro 4 porce 500 g vepřové panenky anglická slanina-plátky 250 g žampionů olej šalvěj sůl dýňová kaše 1 máslová dýně 1 lžíce rozpuštěného másla 50 ml polotučného mléka 1 uvařený brambor sůl Postup Žampiony rozkrojíme napůl. Máslovou dýní oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kousky cca 2 cm. Dýni i žampiony dáme na plech, pokapeme olejem, osolíme, promícháme a pečeme cca 30 minut při 180 °C. Dýně musí být měkká, zkoušíme pomocí vidličky. Vepřovou panenku si nakrájíme na špalíčky, každý špalíček obmotáme slaninou a přichytíme ji párátkem. V pánvi rozehřejeme olej, vhodíme do něj nakrájenou šalvěj a orestujeme na něm špalíčky panenky ze všech stran (slanina musí být opečená). Zbytečně příliš s masem neotáčíme tam a zpět. Poté co se maso zatáhne, dáme na 15 minut do trouby při 180 °C. Nejlepší je mít pánvičku, kterou můžete rovnou z plotny dát do trouby. Pokud nemáte, přendejte maso do menšího pekáčku či zapékací mísy a zalijte výpekem z pánve (klidně přidejte na pánev lžíci vody, abyste dostali všechen výpek). Mezitím než se nám dopeče maso, připravíme si dýňovou kaši. Upečenou dýni a uvařený brambor rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré, přidáme mléko, rozpuštěné máslo, promixujeme a dosolíme dle chuti. Článek Vepřová panenka na šalvěji se žampiony a dýňovou kaší se nejdříve objevil na Mezi hrnci.

projít na článek

Vepřová panenka smedovými mrkvičkami abramborovou kaší

Jaro je v plném proudu, za chvíli tu máme Velikonoce a je třeba nějak osvěžit i náš jídelníček. Velká porce mrkvičky, hrst čerstvé voňavé petrželky a osvěžující pomeranč, to je základem tohoto receptu. Díky vepřovému masu pak tímto jarnějším receptem nepo

projít na článek

Bylinková vepřová panenka

Bylinková vepřová panenka vám nabídne lahodný pokrm plný vynikající šťávy. Kromě toho se jedná o měkké maso, které navíc obalíte v bylinkách. Právě bylinky jsou vynikajícími ingrediencemi, jež pomohou zvýraznit chuť pokrmu. K obrovským výhodám patří délka

projít na článek

Vepřová panenka se špenátem agnocchi nabílém víně

I když je vepřová panenka poněkud dražší, určitě stojí za vyzkoušení. Občas jsem si ji dala i v restauraci, ne všude ji však dokážou dobře připravit. Už jsem párkrát jedla vysušenou popř. gumovou vepřovou panenku a proto, pokud si chci pochutnat, tak si j

projít na článek

23.1.2024

23.1.2024 Denní nabídka Polévka Hovězí vývar s masem a nudlemi 45Kč Me

projít na článek

Vepřová panenka se švestkami

Myslíte si, že toto je exotická kombinace vaření? Omyl, toto je recept našich babiček a prababiček. Je to staročeské jídlo české kuchyně. Protože švestky a vepřové k sobě patří. Potřebujeme na 4 porce: 2 vepřové panenky 10 plátků anglické slaniny Olej,

projít na článek