Vepřová panenka smedovými mrkvičkami abramborovou kaší

Jaro je v plném proudu, za chvíli tu máme Velikonoce a je třeba nějak osvěžit i náš jídelníček. Velká porce mrkvičky, hrst čerstvé voňavé petrželky a osvěžující pomeranč, to je základem tohoto receptu. Díky vepřovému masu pak tímto jarnějším receptem nepohrdne ani mužská část rodiny. Ingredience pro 3-4 porce cca 0,5 kg vepřové panenky olivový olej, sůl, pepř 0,5 kg mrkve marináda 1 lžíce olivového oleje 3/4 lžíce medu 1 lžíce šťávy z pomeranče sůl, pepř příloha: bramborová kaše čerstvá petrželka plátky pomeranče Postup Mrkve omyjeme a oloupeme, poté nakrájíme na čtvrtiny, dáme do pekáče vyloženém pečícím papírem a promícháme s marinádou. Pečeme na 200 °C cca 30-40 minut. Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a očistíme od blan. Poté osolíme, opepříme a orestujeme ze všech stran na olivovém oleji. Dáme do vhodné zapékací misky společně s olejem a pečeme v troubě cca 20 minut. Vepřovou panenku nakrájíme a podáváme s pečenými mrkvičkami, bramborovou kaší a vše dozdobíme čerstvou petrželkou a plátky pomeranče. Tip! Klidně upečte vepřovou panenku společně se zeleninou, jen si hlídejte dobu pečení jednotlivých ingrediencí. Článek Vepřová panenka s medovými mrkvičkami a bramborovou kaší se nejdříve objevil na Mezi hrnci.

projít na článek

Vepřová panenka našalvěji se žampiony adýňovou kaší

Přestože dýně je typická spíše pro podzim, dnes už není problém ji sehnat celoročně a obzvlášť tu máslovou. Na pultech ji poznáte podle typického hruškovitého tvaru. Největší problém mám vždy s jejím oloupáním, přeci jen je slupka celkem tuhá, ale když se

projít na článek

Bylinková vepřová panenka

Bylinková vepřová panenka vám nabídne lahodný pokrm plný vynikající šťávy. Kromě toho se jedná o měkké maso, které navíc obalíte v bylinkách. Právě bylinky jsou vynikajícími ingrediencemi, jež pomohou zvýraznit chuť pokrmu. K obrovským výhodám patří délka

projít na článek

Vepřová panenka se špenátem agnocchi nabílém víně

I když je vepřová panenka poněkud dražší, určitě stojí za vyzkoušení. Občas jsem si ji dala i v restauraci, ne všude ji však dokážou dobře připravit. Už jsem párkrát jedla vysušenou popř. gumovou vepřovou panenku a proto, pokud si chci pochutnat, tak si j

projít na článek

Vepřová panenka se švestkami

Myslíte si, že toto je exotická kombinace vaření? Omyl, toto je recept našich babiček a prababiček. Je to staročeské jídlo české kuchyně. Protože švestky a vepřové k sobě patří. Potřebujeme na 4 porce: 2 vepřové panenky 10 plátků anglické slaniny Olej,

projít na článek

Jídelníček 4.3. 8.3.

PONDĚLÍ 4.3.: polévka: Zeleninová s knedlíčky se špenátem a sýrem (1, 3, 7, 9, 12) hlavní jídlo: Pikantní fazole, chléb, čaj sladký polibek, ovocná šťáva, Carotelka mrkev/ananas, voda (1, 7) ÚTERÝ 5.3.: polévka: Norská rybí (4, 7, 9) hla

projít na článek