Jaro je v plném proudu, za chvíli tu máme Velikonoce a je třeba nějak osvěžit i náš jídelníček. Velká porce mrkvičky, hrst čerstvé voňavé petrželky a osvěžující pomeranč, to je základem tohoto receptu. Díky vepřovému masu pak tímto jarnějším receptem nepohrdne ani mužská část rodiny. Ingredience pro 3-4 porce cca 0,5 kg vepřové panenky olivový olej, sůl, pepř 0,5 kg mrkve marináda 1 lžíce olivového oleje 3/4 lžíce medu 1 lžíce šťávy z pomeranče sůl, pepř příloha: bramborová kaše čerstvá petrželka plátky pomeranče Postup Mrkve omyjeme a oloupeme, poté nakrájíme na čtvrtiny, dáme do pekáče vyloženém pečícím papírem a promícháme s marinádou. Pečeme na 200 °C cca 30-40 minut. Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a očistíme od blan. Poté osolíme, opepříme a orestujeme ze všech stran na olivovém oleji. Dáme do vhodné zapékací misky společně s olejem a pečeme v troubě cca 20 minut. Vepřovou panenku nakrájíme a podáváme s pečenými mrkvičkami, bramborovou kaší a vše dozdobíme čerstvou petrželkou a plátky pomeranče. Tip! Klidně upečte vepřovou panenku společně se zeleninou, jen si hlídejte dobu pečení jednotlivých ingrediencí. Článek Vepřová panenka s medovými mrkvičkami a bramborovou kaší se nejdříve objevil na Mezi hrnci.
Přestože dýně je typická spíše pro podzim, dnes už není problém ji sehnat celoročně a obzvlášť tu máslovou. Na pultech ji poznáte podle typického hruškovitého tvaru. Největší problém mám vždy s jejím oloupáním, přeci jen je slupka celkem tuhá, ale když se
Bylinková vepřová panenka vám nabídne lahodný pokrm plný vynikající šťávy. Kromě toho se jedná o měkké maso, které navíc obalíte v bylinkách. Právě bylinky jsou vynikajícími ingrediencemi, jež pomohou zvýraznit chuť pokrmu. K obrovským výhodám patří délka
projít na článekI když je vepřová panenka poněkud dražší, určitě stojí za vyzkoušení. Občas jsem si ji dala i v restauraci, ne všude ji však dokážou dobře připravit. Už jsem párkrát jedla vysušenou popř. gumovou vepřovou panenku a proto, pokud si chci pochutnat, tak si j
Myslíte si, že toto je exotická kombinace vaření? Omyl, toto je recept našich babiček a prababiček. Je to staročeské jídlo české kuchyně. Protože švestky a vepřové k sobě patří. Potřebujeme na 4 porce: 2 vepřové panenky 10 plátků anglické slaniny Olej,
projít na článekPONDĚLÍ 4.3.: polévka: Zeleninová s knedlíčky se špenátem a sýrem (1, 3, 7, 9, 12) hlavní jídlo: Pikantní fazole, chléb, čaj sladký polibek, ovocná šťáva, Carotelka mrkev/ananas, voda (1, 7) ÚTERÝ 5.3.: polévka: Norská rybí (4, 7, 9) hla
projít na článek